Autopromotec Otomotiv Ekipmanları Fuarı

Autopromotec Otomotiv Ekipmanları Fuarı -EGEA Başkan Yardımcısı Brunamonti: -İtalyada sektörün toplam iş hacmi 3 milyar Avro. Bunun yüzde 69luk dilimini ihracat oluşturuyor


BURSA (A.A) - Avrupa Garaj Ekipmanları Derneği (EGEA) Başkan Yardımcısı Massimo Brunamonti, İtalyadaki otomotiv ekipmanları sektörünün toplam iş hacminin 3 milyar Avro olduğunu, bunun yüzde 69luk dilimini ise ihracatın oluşturduğunu bildirdi.
     Brunamonti, İtalyanın Bologna şehrinde 22-26 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenlenecek Autopromotec Otomotiv Ekipmanları Fuarı öncesinde, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğini (OİB) ziyaret edip, olası işbirliği fırsatlarını değerlendirdi.
     Otomotiv Ekipmanları ve Satış Sonrası Hizmetler Bilgilendirme Toplantısındaki sunumuyla katılımcılara İtalya ve Avrupadaki otomotiv ekipmanları ve satış sonrası hizmetler sektörlerinin durumu hakkında bilgi veren Brunamonti, İtalyada otomotiv ekipmanları sektöründe 16 bin çalışan ile 304 firmanın faaliyet gösterdiğini bildirdi.
     Brunamonti, sektörün toplam iş hacminin 3 milyar Avro olduğunu, bunun yüzde 69luk dilimini ihracatın oluşturduğuna işaret ederek, Başlıca ihracat pazarını ise yüzde 67lik oranla Avrupa ülkeleri oluşturuyor. EGEA ise 40 bin çalışanı ile 650 otomotiv ekipmanı üreticisi ve ithalatçısını bir araya getiren birliktir. Üyelerinin toplam cirosu 2 milyar Avrodur. Almanya, İtalya, İngiltere, Belçika, Fransa, Norveç, Polonya, İsveç, İsviçre ve Hollanda birliğin üyesi olan ülkelerdir. Derneğin amacı, pazar rekabeti ile her türlü konuda üyeler arasındaki bilgi alışverişini artırıp, hizmet kalitesini yükseltmektir diye konuştu.
    
     -Türkiye, lider bir ülke-
    
     Autopromotec Marka Müdürü Emanuele Vicentini, Türkiyenin üretim ve tüketim anlamında otomotivde en büyük pazarlardan biri olduğunu söyledi.
     Türkiye, İtalya için olduğu kadar başka ülkeler için de hedef ülkedir diyen Vicentini, bu nedenle Türkiyede fuarın tanıtılması için özel çalışmalar gerçekleştirdiklerini, Türkiyenin katılımıyla fuarın daha da güçleneceğine inandıklarını bildirdi.
     Vicentini, 2011 yılında gerçekleştirilen fuara 930u İtalyan olmak üzere toplam bin 473 firmanın katıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Geçen yıl en çok katılım olan ülkeler Almanya, Çin, ABD, İngiltere ve Tayvan oldu. Türkiyeden ise 13 firma fuarda yer aldı. Türkiye, otomotiv yan sanayi sektöründe lider bir ülke. Türk firmalarının fuara katılması sadece İtalyan firmalarıyla değil, diğer ülke firmalarıyla da ilişki olanağı sağlayacaktır. Fuar, sadece bilgi alışverişi yapılacak bir ortam değil, çok önemli işbirliklerinin başlangıcı olabilecek bir organizasyon olacaktır.
    
     Muhabir: Metin Aktaş / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Autopromotec Otomotiv Ekipmanları Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER