Av yasağının başlaması

Av yasağının başlaması


NEVŞEHİR (A.A) - Gülşehir Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ahmet Can, 24 Şubat itibariyle av yasağının başladığını, sezonun açılmasına kadar avcıların avlanma kurallarına titizlikle uyması gerektiğini belirtti.
     Can, yaptığı açıklamada, kural dışı avlanan avcıların görülmesi durumunda jandarmaya ihbar edilmesini isteyerek, 24 Şubat 2013 Pazar günü sonu itibariyle kara avcılığının bütün gruplarda tüm yurtta kapandığını söyledi.
     Can, 2013-2014 av sezonu başlamasına kadar tüm avcılardan kuralların dışında avlanmamalarını, gelecek senelerde de avlanmanın mümkün olabilmesi için yasağa uymaları gerektiğini ifade ederek, yasa dışı avlanma cezalarında 1 Ocak 2013 tarihi itibari ile ciddi bir artış yapıldığını kaydetti.
     Avcının işlediği suça göre, hayvan vurup vurmamasına göre bu cezaların değişeceğini anlatan Can, yasak dönemlerde hayvan vurarak yakalanan avcının ise ayrıca tazminat cezası ile karşı karşıya kalacağını ve bu cezaların kesinlikle affının olmadığını bildirdi.
     Yasak dönemin başlamasıyla hala Nevşehir bölgesinin en verimli avlağı konumundaki Hırka Dağı mevkisinde yasa dışı avlanma duyumları aldıklarını ileri süren Can, hangi bölgede olursa olsun kurallara uymayan yasa dışı avlanan şahısları gören duyarlı vatandaşların durumu 156 jandarmaya haber vermelerini istedi.
    
     Muhabir: Dilaver Can
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Av yasağının başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER