Avrasya Üniversitesi Yomra Yerleşkesi açıldı

Avrasya Üniversitesi Yomra Yerleşkesi açıldı -50 bin metrekarelik alana sahip yerleşkede yaptırılan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binasına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın adı verildi


TRABZON (A.A) - Trabzonda 8 ay önce yapımına başlanan Avrasya Üniversitesinin Yomra Yerleşkesi, törenle açıldı.
     Törene, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, kurum amirleri ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
     Törende konuşan Vali Kızılcık, bilgi ve teknoloji çağında bilimin her zaman ön planda olduğunu ifade ederek, Şüphesiz bugün akademik yılını açtığımız, gelişme yönünde hızlı adımlarla ilerleyen Avrasya Üniversitesinin önemi bir kat daha artmaktadır. Üniversitelerimizin hem fiziki, hem de eğitim ve öğretim anlamında kalitelerinin ön planda olması önceliklerimiz arasındadır dedi.
     Devletin, Mustafa Kemal Atatürkün hedef gösterdiği muasır medeniyetlerin üstüne çıkma hedefi için çaba sarf ettiğini vurgulayan Kızılcık, şöyle devam etti:
     Üniversitelerimizin hem nitelik hem de nicelik olarak artırılması için her türlü çaba gösterilmektedir. Bu üniversitenin kurulma öyküsü çok eskilere dayanmakta ama ben son 4 yılını biliyorum ki adeta uzun ve ince bir yolun kat edildi. Ama bir insan davasına inandığında ve memleketini sevdiğinde üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Bu üniversitenin kuruluşu ve faaliyete geçişi işte bu sevginin, iradenin bir sonucudur. Şüphesiz bizler devlet olarak gençliğimizin yetiştirilmesi hususunda canı gönülden çalışan kişi ve kurumların önünü açmak zorundayız. Dün olduğu gibi bugün de bu çaba bu şekilde devam ettiği sürece devlet olarak biz onların her zaman yanlarında olacağız.
     Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise TBMMnin açılışı nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın gelmeyi çok istediği açılış törenine katılamadığını belirterek, Bir eğitim gönüllüsü olan ve Türkiyenin imarından sorumlu, Türkiyede marka olmuş bakanımız Erdoğan Bayraktar bu açılışa çok gelmek istiyordu. Ancak TBMMnin açılışı dolayısıyla bizleri görevlendirdi. Ben sayın bakanım adına selamlarını iletiyorum diye konuştu.
     Balta, 2002 yılında eğitime ayrılan 7,5 milyar bütçenin şu anda 39 milyara ulaştığına işaret ederek, şunları kaydetti:
     Ülkemizde ilk ve orta öğretime 180 bin derslik kazandırılmış, bir milyon bilgisayar dağıtılmış, katsayı adaletsizliğine son verilmiştir. Özellikle ilk ve orta öğretimler üniversitelerimizin adeta altyapısıdır. Eğer siz altyapıyı sağlam tutarsınız üniversitelerde öğrencilerimiz daha iyi öğrenim görürler. Bu anlamda önce alt yapıya önem verildi. 2002 yılında 53 devlet üniversitesi ve 23 vakıf üniversitesi varken, bugüne kadar 92 yeni üniversite kurulmuş. Hükümetimizin eğitim ve öğretime verdiği değer üniversite sayısına bakıldığı zaman anlaşılacaktır.
    
     -Olmaz denilen bir şeyi yaptık-
    
     Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız da yerleşkenin yapımında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın büyük çaba sarf ettiğini söyledi.
     2010 yılından bugüne kadar olan süreçte üniversiteyle ilgili büyük mutluluklar yaşadıklarını anlatan Yıldız, Olmaz denilen bir şeyi yaptık. Ben bundan övünmüyorum ama Trabzonun bunu çoktan hak ettiğini düşünüyorum. Üniversitenin kurulmasını istemeyenler o günlerde bize engel oldular, bugünlerde de var ama başaramayacaklar. Buraya gelen konuklarımız bunun en iyi göstergesidir ifadelerini kullandı.
     Yıldız, üniversite olarak 10 yıllık süreç içerisinde öğrenci sayısını 25 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydederek, Tıp Fakültesi açılması için de Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) başvuruda bulunduklarını sözlerine ekledi.
     Yapılan konuşmaların ardından yerleşkenin tamamlanmasında emeği geçenlere plaketleri sunuldu.
     Protokol üyeleri, daha sonra yerleşke içerisinde yapımı tamamlanan Erdoğan Bayraktar Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayın: Murat Kaban
<< Önceki Haber Avrasya Üniversitesi Yomra Yerleşkesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER