Avrupa Aşı Haftası

Avrupa Aşı Haftası -Halk Sağlığı Müdürü Özdemir: -Yalnızca aşı uygulanarak her yıl yaklaşık 40-50 bin bebeğin aşı ile korunabilir hastalıklardan ölümü engellenmektedir


ANTALYA (A.A) - Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, yalnızca aşı uygulanarak her yıl yaklaşık 40-50 bin bebeğin ölümünün engellendiğini bildirdi.
     Uzman Dr. Özdemir, 7. Avrupa Aşı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sağlıklı bir gelecek ve toplum için aşılama hizmetlerinin vazgeçilmez olduğunu kaydetti. Aşılamada amacın, hastalıklara yakalanmadan önce kişilere ulaşıp bağışıklanmalarını sağlamak, toplumdaki bağışıklanma yüzdesini yüksek tutarak herhangi bir nedenle aşılanamayan bireyleri de korumak olduğunu belirten Özdemir, açıklamasında, Yalnızca aşı uygulanarak her yıl yaklaşık 40-50 bin bebeğin aşı ile korunabilir hastalıklardan ölümü engellenmektedir dedi.
     Bu yıl hedefleri arasında, 5 yaş altı aşısız ya da eksik aşılı çocukları tespit edip aşılamak, okul çağı aşılamalarını aksatmadan sürdürmek, tüm gebelerin tespitini ve tetanoz-difteri aşısı ile aşılanmasını sağlamanın yer aldığını ifadeden Özdemir, ana hedeflerinin de özellikle erişkin aşılamasında toplum katılımını artırmak olduğunu vurguladı.
     2010 yılı aralık ayından bu yana aile hekimliği sistemine geçildiğini hatırlatan Özdemir, bu kapsamda aşısız çocuk kalmayacağını, risk altındaki erişkinlerin de aşılanmasının sağlanacağını bildirdi.
     Özdemir, açıklamasında, Çocuklarımızın eksik aşılarını tamamlatalım. Aşılama ile sağlıklı bir geleceğe doğru çocuklarımızla sağlıklı adımlar atalım ifadelerine yer verdi.
     (ME-GÜÇ)
<< Önceki Haber Avrupa Aşı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER