Avrupa İş Konseyinden Konyaya ödül

Avrupa İş Konseyinden Konyaya ödül -Konyaya Avrupanın Dinamik Büyüyen-Hızlı Gelişen Şehri ödülü verildi


KONYA (A.A) - Konya, Avrupa İş Konseyi (EBA) tarafından verilen Avrupanın Dinamik Büyüyen-Hızlı Gelişen Şehri ödülüne layık görüldü.
     Dublinde bulunan İrlanda City Hallde düzenlenen törende Uluslararası Socrates, Bilimsel Gelişim, Kraliçe Victoria, Yatırım, Kalite Ödülleri ve Birleşik Avrupa Ödülü kategorilerinde ödüller verildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Avrupanın Dinamik Büyüyen-Hızlı Gelişen Şehri ödülünü Avrupa İş Konseyi Başkanı Nettingden aldı.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ödülün Konyanın son yıllardaki gelişiminin bir göstergesi olduğunu belirtti.
     Ödülle birlikte Konyanın uluslararası şehirler arasında tanınmasının arttığını ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:
     Konya son yıllarda dünya ve Avrupa platformlarında daha çok konuşulmaya başlandı. Dünya tarihi şehirlerinin yönetimiyle birlikte aynı zamanda İpek Yolu Şehirleri Birliğinin kuruluşunda ve yönetiminde yer aldı. BM gündeminde Konyayı tanıtmamız, Dünya Tarihi Şehirler Konferansının 2008de Konyada düzenlenmesi Konyanın uluslararası şehirler arasında tanınmasına vesile oldu. Dünya şehirleri arasında Konyanın tanınırlığını artırdı.
     Avrupa İş Konseyi tarafından Konyaya verilen ödülün aynı zamanda Konyanın Avrupanın gündemine gelmesine vesile olacağını vurgulayan Akyürek, Konya istikrarlı gelişimini sürdürüyor. Bunu Avrupada ve dünyada son yıllarda aldığımız ödüller de göstermiş oluyor. Bu ödül de Konyanın bu büyümesinin bir yansımasıdır. Dünya şehri Konya hedefine adım adım şehrimiz ulaşıyor. diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Avrupa İş Konseyinden Konyaya ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER