Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası başladı

Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası başladı -Avrupa Curling Federasyonu Başkan Yardımcısı Johnston: Türkiyede, uluslararası alanda önemli şampiyonalar düzenlendi, başarılı organizasyonlara imza atıldı. Bu nedenle Türkiyeyi ve E


ERZURUM (A.A) - Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası, Erzurumda başladı.
     Yakutiye ilçesinde bulunan Erzurum Curling Arenada düzenlenen şampiyonanın açılış töreninde, katılan ülkelerin bayrak geçişleri yapıldı.
     Törende konuşan Avrupa Curling Federasyonu Başkan Yardımcısı Jeannette Johnston, Türkiyede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sporculara başarılar diledi.
     Türkiyenin düzenlediği başarılı organizasyonların göz kamaştırdığını belirten Johnston, şunları kaydetti:
     Burada gördüğümüz tesisler 2011 yılında Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları kapsamında yapıldı. Bu tarihte yapılan organizasyon Türkiyedeki uluslararası ilk büyük şampiyonaydı. Türkiye, curling ailesinin yeni üyesi ama yapılanlar çok güzel. Türkiyede, uluslararası alanda önemli şampiyonalar düzenlendi, başarılı organizasyonlara imza atıldı. Bu nedenle Türkiyeyi ve Erzurumu tebrik ederim.
     Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve organizasyon başkanı Murat Akın da organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.
     Şampiyonaya 27 ülkeden katılım olduğunu belirten Akın, şöyle konuştu:
     Milli takımımız şampiyonada oldukça iddialı ve hedefi de çeyrek finaldir. Karışıklarda Türkiye oldukça iddialı. Fakat bizim için en önemlisi C grubundan bir üst gruba yani Bye çıkabilmektir. Bunun için şampiyonada çocuklarımızın, ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına inanıyorum. C klasmanında hem bayanlarda, hem de erkeklerde rakip tanımadığımızı da belirtmek isterim.
    
     -Türkiye ilk maçında Norveçe 7-5 yenildi-
    
     Törende yapılan konuşmaların ardından, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Curling Sorumlusu Nurettin Arıcanın attığı ilk taşla müsabakalar başladı.
     Şampiyonada ilk gün, Türkiye-Norveç, Çek Cumhuriyeti-Danimarka, Hollanda-İngiltere ve Slovakya-Estonya karşılaşmaları yapıldı.
     Karşılaşmalarda Türkiye Norveçe 7-5 yenilirken, Danimarka Çek Cumhuriyetini 8-6, İngiltere Hollandayı 7-3, Slovakya-Estonyayı 8-2 mağlup etti.
     Türkiye, yarın saat 09.00da Estonya Milli Takımı ile karşılaşacak.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER