Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi

Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi -Ordu Barosu Başkanı Çanak: Bu tür uygulamaların özellikle adliyede olması daha da üzüntü verici


ORDU (A.A) - Ordu Barosu Başkanı Oktay Çanak, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalakın eşi avukat Zübeyde Kamalakın başörtüsüyle girdiği duruşmanın ertelenmesine ilişkin, Bu tür uygulamaların özellikle adliyede olması daha da üzüntü verici dedi.
     Çanak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede başörtüsü konusunun hep konuşulan ve tartışılan bir konu olduğunu söyledi.
     Bu tür uygulamaların özellikle adliyede olması daha da üzüntü verici diyen Çanak, şunları kaydetti:
     Bugünkü hadisenin, o mahkemenin ya kuralı yanlış yorumlamasından ya da Danıştay 8. Dairesinin yürütmeyi durdurma kararını amacına uygun yorumlamamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Zaman içerisinde Türkiye bu meseleleri halleder. Biz kendi içimizde bu tür engellemeler ile değil, birbirimizi anlayarak, birlik ve beraberlik içerisinde aşarak yol alacağımızı düşünüyorum. Bugünkü uygulama bence bireysel ve özel bir uygulamadır. İnşallah önümüzdeki dönemlerde yorumlamalardan uzak, tamamen anayasal düzenlemelerle şüpheye yer bırakmayacak şekilde bu meselelerin halledileceğini temenni ediyoruz.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER