Avustralyanın Ankara Büyükelçisi Biggs, Erzurumda

Avustralyanın Ankara Büyükelçisi Biggs, Erzurumda -Biggs, Palandöken Kaymakamlığı ile yürütülen "Uzat Elini Sessizliğe Ses Versin" projesi kapsamında FM işitme sistemi ve işitme cihazları alınan Dedekorkut İşitme Engelliler İlkokulu


ERZURUM (A.A) - Avustralyanın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs, Palandöken Kaymakamlığı ile yürütülen "Uzat Elini Sessizliğe Ses Versin" projesi kapsamında FM işitme sistemi ve işitme cihazları alınan Dedekorkut İşitme Engelliler İlkokulunu ziyaret etti.
     Biggs, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, İlçe Mili Eğitim Müdürü Ali Özer ve yetkililerle Dedekorkut İşitme Engelliler İlkokulunu ziyaret ederek, okul müdürü Metin Sezenden bilgi aldı.
     Kaymakam Esmer, "Uzat Elini Sessizliğe Ses Versin" projesinin iki yıldır devam eden bir sosyal destek programı projesi olduğunu belirterek, projeyle işitme engelli öğrencilerin FM sistemli işitme cihazları sayesinde duyma yetilerini kullanarak eğitim görmelerinin amaçlandığını söyledi.
     Sınıflarda gerekli ses yalıtımının sağlandığını ve FM sistemlerinin kurulduğunu anlatan Esmer, "Okulda bulunan 4 sınıfta ses yalıtım çalışması yapıldı, fiziki donanımları sağlandı. Bu proje 57 bin liraya mal oldu" dedi.
     Esmer, Avustralya Büyükelçiliğinin projeye FM işitme sistemi, kulakçık, bilgisayar ve yazıcı alarak destek sağladığını dile getirdi.
     Biggs de Palandöken Kaymakamlığının daveti üzerine projeye dahil olduklarını vurgulayarak, "Gerçekten büyük bir ayrıcalık. Çocukları daha ileri ki aşamada, etkili ve üretken yapmak için geliştirilmiş bu projenin bir parçası olmaktan çok mutluyum. İlk defa işitme engelliler okuluna katkı sağlamak için davet aldık. Bundan sonra da işbirliğimiz devam edecek" diye konuştu.
     Kaymakam Esmer, Büyükelçi Biggs ve beraberindekiler daha sonra okulu gezip bir süre dersleri izledi. Biggs ve eşi Christine Biggs de öğrencilerle işaret diliyle anlaşmaya çalıştı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Avustralyanın Ankara Büyükelçisi Biggs, Erzurumda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER