Avustralyanın Çanakkale Konsolosu Sergi:

Avustralyanın Çanakkale Konsolosu Sergi: -Tarihte bir savaş aracılıyla ilk defa karşı karşıya gelen iki ulusun, bu trajik ve zor durumu çok büyük bir özveriyle aşıp, çok sıkı bir dostluk kurması dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş


ÇANAKKALE (A.A) - Avustralyanın Çanakkale Konsolosu Nicolas Sergi, Tarihte bir savaş aracılıyla ilk defa karşı karşıya gelen iki ulusun, bu trajik ve zor durumu çok büyük bir özveriyle aşıp, çok sıkı bir dostluk kurması dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir dedi.
     Sergi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) radyosu Kampüs FMde katıldığı Kent Söyleşileri adlı programda yaptığı konuşmada, Çanakkalede kendisini en çok etkileyen şeyin Çanakkale ve Avustralya ilişkileri olduğunu söyledi.
     Tarihte bir savaş aracılıyla ilk defa karşı karşıya gelen iki ulusun, bu trajik ve zor durumu çok büyük bir özveriyle aşıp, çok sıkı bir dostluk kurmasının dünyanın hiçbir yerinde görülmediğine işaret eden Sergi, Çanakkaleyi çok beğendiğini, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkının çok iyi korunduğunu bildirdi.
     İnsanların milli parkı çok büyük bir saygıyla ziyaret ettiğini dile getiren Sergi, Çanakkale insanı gerçekten çok sıcak. Kordon çok güzel. Çanakkaleye ilk defa geçtiğimiz nisan ayında Çanakkale Kara Savaşları törenlerinde gelmiştim. Daha sonra Temmuz ayında kesin dönüş yaptım. Avustralyadan gelmeden önce Türkçe dersleri aldım. Vietnamca, biraz İtalyanca ve Fransızca biliyorum dedi.
     Sergi, her görev için yeni bir yere yerleşip, yeni bir hayata başladığını ifade ederek, diplomatların yaşadığı en önemli zorluklardan birisinin de bu olduğunu aktardı.
     Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümü çalışmalarına da değinen Sergi, 100. yıl anma törenleri bizler için çok önemli. Kültürel ve duygusal anlar yaşayacağımız önemli bir yıl olacak. Üst düzey temsilciler burada olacak. Etkinlikler kapsamında, yetkililerle bu işi organize etmeye ve tüm projeleri desteklemeye çalışıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Avustralyanın Çanakkale Konsolosu Sergi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER