Avustralyalı aile, Gelibolu Yarımadasını ziyarete helikopterle

Avustralyalı aile, Gelibolu Yarımadasını ziyarete helikopterle geldi -McClements ailesi Tarihi Milli Parktaki şehitlik ve askeri alanları ziyaret etmek İstanbuldan helikopterle Eceabat Kilye Koyu Ana Tanıtım Merkezine geldi


ÇANAKKALE (A.A) - Avustralyalı McClements ailesi, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki şehitlik ve askeri alanları ziyaret etmek için İstanbuldan helikopter ile Eceabat Kilye Koyu Ana Tanıtım Merkezine geldi.
     James McClements, eşi Meredith ve çocukları Caris, Phoebe ve Mitchell, 97 yıl önce atalarının savaştığı, sonrasında dostluk tohumlarının atıldığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını ziyaret için bölgeye geldi.
     Eceabat Kilye Koyu Ana Tanıtım Merkezindeki piste inen McClements ailesi, Çanakkaledeki bir seyahat firmasının yetkililerince karşılandı.
     Helikopterden inen ziyaretçiler, burada bekleyen seyahat acentesine ait araçla Kabatepe bölgesinden Anzak Koyuna geçti.
     Aile ilk olarak burada yer alan Arıburnu Mezarlığını ziyaret etti.
     Lone Pine Anıt ve Mezarlığını da ziyaret eden Avustralyalı aile daha sonra 57. Alay Şehitliğini gezdi.
     Conkbayırındaki Yeni Zelanda Anıtında incelemelerde bulunan Jame McCelements ve ailesi öğleden sonrada güney cephesinde yer alan yabancı anıt ve mezarlıkların yanı sıra, İngilizlere ait Helles Anıtı ile Şehitler Abidesini ziyarette bulundu.
     İstanbuldan helikopterle Gelibolu Yarımadasına geldiklerini belirten Meredith McClements, helikopter ile uzun bir yolu kısa bir sürede almaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Böyle bir imkan bulunmasından ve buraya gelmekten son derece mutlu olduklarını anlatan McClements, Bu topraklar çok değerli. Burada olmak bizim için gerçekten büyük anlam taşıyor dedi.
     James McClements ise, Daha önce burası hakkında birçok kitap okudum. Avustralyada şafak ayinleri sırasında çok izleme imkanı buldum. Ancak fiziki mekanı görmekten ayrı bir önem taşıyor. Çok mutlum oldum, çok duygulandırıcı bir yer ifadelerini kullandı.
     Aile fertleri, ziyaret ettikleri alanlarının fotoğraflarını çekip, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
     Gezinin tur operatörlüğünü üstlenen seyahat acentesinin sahibi Hanefi Araz da yerli ve yabancı konuklar için zaman zaman böyle organizasyonlar düzenlediklerini ifade ederek, Bu ziyaret, iki ülke açısından önemli. McCelements ailesi de hem zamandan kazanmak hemde farklı bir şekilde bölgeye ulaşmak için böyle bir ziyarette bulundu. Ayrıca zaman açısından da kısa bir sürede yarımadaya ulaşıldı. Bizler turizm faaliyetlerini sürdürürken, bölgenin önemini iyi biliyor ve daha önce savaşta bir araya gelen ancak şu anda büyük bir dostluğun sembolü haline gelmiş devletlere mensup vatandaşların burayı ziyaretleri için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir : Bülent Ersöz / Burak Akay
     Yayıncı : Kamuran Akkuş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER