Ayasofyanın ibadete açılması talebi

Ayasofyanın ibadete açılması talebi -AGD Tekirdağ Şubesi üyeleri, Ayasofyanın ibadete açılması için imza kampanyası başlattı


TEKİRDAĞ (A.A) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tekirdağ Şubesi üyeleri, Ayasofyanın ibadete açılması için imza kampanyası başlattı.
     Tuğlalı Parkta toplanan grup adına basın açıklaması yapan Özcan Akçaçakır, Ayasofyanın İstanbulun fethinin sembolü ve adaletin zulme karşı üstünlüğünün örneği olduğunu söyledi.
     Akçaçakır, 482 yıl cami olarak kullanılan Ayasofyanın 24 Kasım 1934te müzeye dönüştürüldüğünü hatırlatarak, "Bu kararı içeren vesikanın doğruluğu bile şüphe götürmektedir. Cumhurbaşkanının imzasının taklit edildiği ve kararname numarasının da geriye dönük olduğu konuşulmaktadır. Velev ki imzalar ve belgeler gerçek dahi olsa alınan bu karar yanlış bir karardır.
     Milletimizin arzusu, Ayasofya Camisinin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak, alemlerin Rabbi olan Allahın huzuruna yeniden durmaktır" diye konuştu.
     Grup, basın açıklamasının ardından açtıkları stantta vatandaşlardan imza topladı.
     Öte yandan, Çorluda da AGD ve Memur-Sen Çorlu temsilciliği, Ayasofyanın ibadete açılmasıyla ilgili Cumhuriyet Meydanında basın açıklama yaptı.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman - Coşkun Bozyel / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Ayasofyanın ibadete açılması talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER