Aydında 6 ilçe adliyesi kapandı

Aydında 6 ilçe adliyesi kapandı


AYDIN (A.A) - HSYKnın yaz kararnamesinde Aydının Koçarlı, İncirliova, Kuyucak, Yenipazar,Sultanhisar ve Karacasu adliyelerine atama yapılmadı.
     Koçarlı ilçesinde görev yapan Hakim Güldemet Ayan, Ordu hakimliğine, Hakim Ülkü Özdemir Kars hakimliğine, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Ayan Ordu Cumhuriyet Savcılığına, Cumhuriyet Savcısı Tahir Özgenç Karabük Cumhuriyet savcılığına atandı.
     Birbirine yakın adliyelerin kendilerine en yakın merkez adliyeler ile birleştirilmesi nedeniyle altı adliye kapatıldı.
     Koçarlı Esnaf Odası Başkanı Mehmet Gökçen, Kırk beş köyümüz ve iki beldemiz var. Köylerimiz coğrafi bakımdan Koçarlıya çok uzak. Bizim bu köylü vatandaşlarımıza ihtiyacımız var. Adliye ilçemize çok faydalı bir kurum. Adliyenin gitmesi ilçemizin daha da gerilemesi demektir. Demokrasi Şehidi Merhum Başbakan Adnan Menderesin ilçesi olan Koçarlımızda adliyenin kapanması bizi üzmektedir. Bu konunun tekrar görüşülüp, düzenleme yapılacağı inancındayızdedi.
     Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifi Başkanı Abdullah Ünal da Koçarlı olarak çok büyük sıkıntılar yaşayacaklarını belirtti.
     Ünal, Bizim köylerimiz ilçemize uzak mesafede. Buradaki vatandaşımız adliyede işlerini görebilmek için Aydına gitmek zorunda kalacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Aydında 6 ilçe adliyesi kapandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER