Aydında amatör spor

Aydında amatör spor


AYDIN (A.A) - Aydın Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF) Başkanı Mehmet Kıvanç, ailelerin çocuklarını sadece futbola zorlamaması, hangi dalda yetenekliyse o dallara yönlendirmeleri gerektiğini belirtti.
     Kıvanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydında sporun geldiği nokta itibariyle çok iyi bir noktada olduklarını, sezon boyunca yaklaşık 2 bin 500 müsabaka organize edildiğini belirtti.
     Aydında 140 kulüp, 7 bin 150 lisanslı sporcu bulunduğunu bildiren Kıvanç, Haftada ortalama 50-60 baş müsabaka oynuyoruz. Sezon iyi başladı. Şu süreç içinde sezonumuz gayet iyi gidiyor. Sahalarımızda fair-play ölçüsünde herhangi bir vukuat ya da aksilik olmadan maçlarımızı tamamlama noktasındayız. Geldiğimiz nokta itibariyle Aydında potansiyel var. ASKF olarak bizim için sadece futbol değil bütün branşlar önemli. Burada ailelerden isteğim çocuklarını sadece futbola zorlamasınlar. Hangi dalda yetenekliyse başarı gösteriyorlarsa o dallarda destek olsunlar dedi.
     Amatör spor kulüplerine 2012 yılında Özel İdare kanalıyla bin 500 lira nakdi yardım yaptıklarını ifade eden Kıvanç, tüm kulüplere 12şer çift olmak üzere bin çift krampon yardımı yaptıklarını da kaydetti.
     6 senede Özel İdare kaynaklarından 20 tane sentetik saha yapıldığını anlatan Kıvanç, Aydındaki 10 toprak sahayı da sentetik sahaya kavuşturacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Necip Uyanık / Suat Deniz
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Aydında amatör spor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER