Aydında İlköğretim Haftası kutlamaları

Aydında İlköğretim Haftası kutlamaları


AYDIN (A.A) - İlköğretim Haftası, Aydın ve ilçelerinde törenlerle kutlandı.
     İlköğretim Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Aydın Cumhuriyet İlkokulunda tören düzenlendi.
     Törene Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre katıldı.
     Al, konuşmasında geleceğin umudunun öğrenciler olduğunu belirterek, öğrencilere başarı diledi. Toplumun kalkınması, refah seviyesine yükselme ve uygar medeniyetlere ulaşmanın ancak eğitim ile olabileceğini kaydeden Al, İnsanları doğru istikametler ile geleceğe hazırlamaktır. Akıl ve gönül birlikleri dengesini sağlamaktır dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Törede, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının 736 okulda, 7 bin 928 derslik, 11 bin 80 öğretmen ve 181 bin 380 öğrenci ile başladığını belirterek, Bu yıl birinci sınıfa kaydolması planlanan 60-66 aylık öğrencilerden veli isteği ile 961i kayıt yapmıştır. 66-72 aylık 17 bin 674 öğrenciden 929 öğrenci rapor alarak eğitimini bir yıl erteledi ve anaokuluna kayıt yaptırdı. Toplamda birinci sınıfa 17 bin 706 öğrenci kaydını yaptırdı diye konuştu.
    
     -Çine-
    
     Çinede Atatürk Meydanında düzenlenen törene, Kaymakam Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı da katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Atatürk İlköğretim Okulunda devam eden programda konuşan Avcı, ilçede 9 bin 120 öğrenci için ilk ders zilinin çaldığını söyledi.
    
     -Bozdoğan-
    
     Bozdoğanda ilk tören Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde yapıldı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kubay, anıta çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu.
     Merkez ilköğretim Okulundaki düzenlenen törende konuşan Kubay, çocukların bilgili ve tecrübeli öğretmenler elinde yarına hazırlandıklarını söyledi.
     Bozdoğanda 514ü yeni kayıt olmak üzere, 3 bin 632 ilköğretim öğrencisi, 320 öğretmenle 31 okulda eğitim görecek.
    
     -Didim-
    
     Didimde Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz ise yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerden fedakarlıklar beklediğini belirterek, Fedakarlık diyorum çünkü bütün öğretmenlerimiz görevlerini layıkıyla yerine getiriyorlar. İlçemizin eğitim durumuyla geldiği nokta herkesi memnun etmekte. Çocuklarımız kıymetli varlıklarımız ancak 20 yıl sonra dünya nereye varacak, ona göre çocuklarımızı yetiştirmeli gayretler içinde bulunmalıyız diye konuştu.
    
     -Nazilli-
    
     Nazillide İstasyon Meydanındaki törende İlçe Mili Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Atatürk Anıtına çelenk koydu. Ercan, Nazillide toplam 97 okulda 26 bin 785 öğrencinin eğitim ve öğretim göreceğini bildirdi.
     Törene katılan AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç da Türkiye bugün yeni bir eğitim sistemi ile tanışıyor. 4+4+4 eğitim sistemi bu gün itibarı ile başladı. Biz Aydın ve Nazillide eğitim alanında çok önemli yatırımlar yapıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ekip / Suat Deniz / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aydında İlköğretim Haftası kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER