Aydında kestane üretimi konuşuldu

Aydında kestane üretimi konuşuldu -Kestane Araştırma Grubu tarafından düzenlenen toplantıda yerli ve yabancı akademisyenler kestane üretimi hakkında bilgi verdi


AYDIN (A.A) - Aydın Kestane Araştırma Grubu tarafından düzenlenen toplantıya katılan yerli ve yabancı akademisyenler, kestane üretimi hakkında bilgi verdi
     Aydın Ticaret Odası (AYTO) öncülüğünde oluşturulan Aydın Kestane Araştırma Grubu tarafından düzenlenen 4. Kestane Araştırma Grubu Toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezinde başladı. Toplantıya, Türkiyenin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Slovenyadan katılan uzmanlar katılıyor. Yarın sona erecek toplantıya katılan akademisyenler kestane üretiminden tüketimine toplam 23 bildiri sunacak.
     Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Ertan, kestanenin Aydın için önemli bir ürün olduğunu belirterek, Amacımız araştırıcısından üreticisine farklı kesimlerden tüm ilgili kişileri bir araya getirerek, kestane yetiştiriciliği ve değerlendirmesi ile ilgili sorunları, çözüm yolları ve yeni gelişmeler hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak ve yapılacak olan çalışmaları belirlemektir dedi.
     Slovenya Biyoteknik Üniversitesi Sert Kabuklular Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Anita Solar, kestane kanseri konusunda önemli uyarılarda bulundu. Slovenyada kestane kanserine ilk olarak 1950 yılında rastlandığını, günümüze gelindiğinde ise tüm ülkeyi etkisi altına aldığını belirten Solar, hastalıkla mücadelede ortaya koydukları çalışmaları anlattı.
     Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma Görevlisi Burak Akyüz, Türkiyede Kestane Yetiştiriciliği konusunda sunum yaptı.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Aydında kestane üretimi konuşuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER