Aydında zehirlenmelere karşı uyarı

Aydında zehirlenmelere karşı uyarı


AYDIN (A.A) - Aydın Sağlık İl Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Sağlık Bakanlığınca hizmete alınan 114 Zehir Danışma Merkezini arayanların zehirlenme konusunda ön bilgi alabileceğini açıkladı.
     Tırpancı, yaptığı yazılı açıklamada, zehirlenme vakalarında yapılması gerekenlere ilişkin bilgi verdi.
     Ağız, nefes ve deri yoluyla zehirlenme vakaları ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Tırpancı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Öncelikle panik yapılmamalı. Zehirlenen kişi ve zehirli maddenin kutusu telefonun yanında bulundurulmalı. Ağız yoluyla zehirlenme meydana gelmiş ve şuur kapalı ise ağızdan bir şey verilmemeli. Nefes yoluyla zehirlenme oldu ise temiz havaya çıkmalı, dumandan uzaklaşılmalı, suni teneffüs yapılmalı. Deri yoluyla zehirlenme olduysa bulaşmış çamaşırlar çıkarılmalı, deri temiz su ve sabun ile yıkanmalı. Zehir göze sıçradıysa, göz temiz su ile bol bol yıkanmalı.
     Evdeki tüm zehirli maddelerin kilitli ve çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklanması gerektiğine dikkat çeken Tırpancı, doğadan toplanan mantarların tüketilmemesi, ürünlerin son kullanma tarihine dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.
     Dr. Hüsnü Tırpancı, açıklamasında, Sağlık Bakanlığınca hizmete alınan 114 Zehir Danışma Merkezini arayanların ön bilgi alabileceği bilgisine de yer verdi.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Aydında zehirlenmelere karşı uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER