Ayının saldırısına uğrayan 2 kişiden biri

Ayının saldırısına uğrayan 2 kişiden biri öldü -Sivasın Zara ilçesine bağlı bir köyde ayının saldırısına uğrayan 2 kişiden biri öldü, diğeri ise yaralandı


SİVAS (A.A) - Zara ilçesine bağlı bir köyde ayının saldırısına uğrayan 2 kişiden biri öldü, diğeri ise yaralandı.
     Zaraya 41 kilometre uzaklıktaki Dilekpınarı köyüne bağlı Baytarlar mezrasında yaşayan Mustafa Aydın (57), bostanında yetiştirdiği fasulyeler için sırık hazırlamak üzere dün öğle saatlerinde mezranın yaklaşık 1 kilometre ilerisindeki ormanlık alana gitti.
     İftar saatine kadar Aydından haber alınamaması üzerine mezradan 10 kişi, akşam saatlerinde ormanlık alana giderek Aydını aramaya başladı. Ormanda Aydının cesedi başında bekleyen ayıyı gören köylüler, yabani hayvanı uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada, ayının saldırısına uğrayan Kemal Aydın (54) da yaralandı.
     Köylülerce kurtarılan Aydın, Sivas Numune Hastanesine kaldırıldı. Aydın, tedavisinin ardından taburcu edildi. Ayının saldırısı sonucu yaşamını yitiren Mustafa Aydının cesedi ise otopsi yapılmak üzere Zara Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
     Mustafa Aydını arama çalışmalarına katılanlar arasında yer alan Ahmet Aydın (63), AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğle saatlerinde fasulye sırığı hazırlamak üzere mezradan ayrılan Mustafa Aydını, iftar vaktinde eve dönmemesi üzerine köyden 10 kişilik bir ekiple aramaya başladıklarını söyledi.
     İki grup halinde ormanlık alana gittiklerini belirten Aydın, Ormanlık alanda yeni kesilmiş ağaç dalları gördük. Bu dalları takip ederek olay yerine ulaştık. Yoldan yaklaşık 80-100 metre aşağıda Mustafa Aydının cesedine ulaşırken, ayıyı da cesedin üzerinde bekler vaziyette gördük. Bir grup arkadaş, cesedin yanından uzaklaştırmak için taş atınca diğer grubun önüne çıkan ayı, Kemal Aydına saldırdı. Ayının gözlerine elimizdeki fenerleri tutarak Kemal Aydının kurtulmasını sağladık. Hırçınlaşan ayının bize saldırması üzerine bir arkadaşımız ayıyı silahla vurarak öldürdü diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Özel
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ayının saldırısına uğrayan 2 kişiden biri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER