Aynı sahnede 4 dünya prömiyeri ve

Aynı sahnede 4 dünya prömiyeri ve Bitmemiş Senfoni


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Franz Schubertin ünlü eseri Bitmemiş Senfonisi ve Selman Adanın dört yeni eserinin dünya prömiyerini 28 Şubatta yapacak.
     Mersin Devlet Opera ve Balesi, senfonik konserler dizisine 31 yaşında hayatını kaybeden Franz Schubertin ünlü Bitmemiş Senfonisi ve Selman Adanın 4 yeni eseriyle devam ediyor.
     Perşembe günü saat 20.00de Mersin Kültür Merkezi-Opera Sahnesindeki konserin ilk bölümünde dünya ve Türkiye müziğine çok sayıda eser kazandıran piyanist, besteci ve orkestra şefi Selman Adanın yeni eserleri; Fantaisie Concertante, 2 Chansons, Rapsodi ve Arp Konçertosu seslendirilecek.
     Konserin ikinci bölümünde ise kısa ömrüne 900den fazla eser sığdıran Franz Schubertin Bitmeyen Senfonisi (8. Senfoni) seslendirilecek.
     Selman Ada yönetiminde gerçekleştirilecek konserin solist sanatçıları ise Nilay Ünal, Rauf Musaev, Hakan Ünal, Tuger Doruk, Sibel Efendiev ve Marina Kvlıvıdze olacak.
     Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı açıklamada senfonik konserler dizisiyle repertuvarlarına her ay yeni eserler kazandırdıklarını belirterek, Her biri birer baş yapıt olan bu eserlerle sanatseverlerimizi, senfonik konserlerle birlikte ülkemiz ve dünyanın ünlü solistleri ile de buluşturmaktayız. Bu yönüyle; orkestra şeflerimizin, solistlerimizin ve MDOB orkestrasının göz kamaştıran performansı Mersinli sanatseverlerin gönlüne taht kurmuştur dedi.
     Şanal, 4 bölümden oluşan klasik senfoninin aksine 2 bölüm olarak bestelenen ve bu yüzden bitmemiş senfoni olarak anılan eserin, ilk olarak bestecinin ölümünden 36 yıl sonra 1865 yılında Viyanada seslendirildiğini de hatırlattı.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Aynı sahnede 4 dünya prömiyeri ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER