Azerbaycanın Kars Başkonsolosu Süleymanov:

Azerbaycanın Kars Başkonsolosu Süleymanov: "Azerbaycan tarihinin otuz yılı aşkın bir dönemi, Haydar Aliyev ismiyle kopmaz bağlarla bağlıdır"


KARS (A.A) - Azerbaycanın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Azerbaycan tarihinin otuz yılı aşkın bir döneminin Haydar Aliyev ismine kopmaz bağlarla bağlı olduğunu bildirdi.
     Süleymanov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Azerbaycanın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyevin doğumunun 90. yılı olduğunu belirterek, Aliyevin en güçlü mirasının gerçek anlamda bağımsız bir Azerbaycan Devleti olduğunu söyledi.
     Aliyevin önceliğini iç istikrara verdiğini belirten Süleymanov, "Yeni bir devlet olmaktan kaynaklı bocalama sürecinin hızlı atlatılmasına yönelmiştir. Azerbaycan tarihinin otuz yılı aşkın bir dönemi Haydar Aliyev ismiyle kopmaz bağlarla bağlıdır" dedi.
     Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gelişmesinin her iki ülke için çok önemli olduğunu vurgulayan Süleymanov, şunları kaydetti:
     "Azerbaycan, 1991 yılında bağımsızlığını kazandıktan sonra 9 Kasım 1991de onu tanıyan ilk ülke Türkiye oldu. 14 Ocak 1992de Azerbaycan-Türkiye diplomatik ilişkileri kuruldu. O dönemden bu yana Türkiyenin Azerbaycanda, Ağustos 1992den bu yana Azerbaycanın Türkiyede diplomatik temsilciliği faaliyette bulunmaktadır. Diplomatik ilişkilerin kurulması iki ülke arasında karşılıklı ilişkilerin gelişmesi için geniş olanaklar sundu. İki devlet karşılıklı yarara dayalı işbirliği ilkelerini temel alarak kararlı adımlar atmaya başladı."
     Süleymanov, Azerbaycanın Türkiye ile ilgili enerji politikalarının sadece Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattıyla sınırlı kalmadığına dikkat çekerek, Haydar Aliyevin başlattığı bu politikaların Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından başarıyla devam ettirildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Azerbaycanın Kars Başkonsolosu Süleymanov: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER