Azerbaycan heyetinin Kocaeli temasları

Azerbaycan heyetinin Kocaeli temasları -Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Departmanı Müdürü Ali Hasanov ve Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Nazım İbrahimov, Kartepede incelemelerde bulundu


KOCAELİ (A.A) - Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Departmanı Müdürü Ali Hasanov ve Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Nazım İbrahimov, Kocaelinin Kartepe ilçesinde incelemelerde bulundu.
     Seka Azerbaycan Kültür Evinin açılışı için Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevi temsilen Kocaeliye gelen Hasanov ve İbrahimov, Kartepe Belediyesi tarafından 2 yıl önce yaptırılan Haydar Aliyev Parkını gezdi.
     Burada konuşan Hasanov, Türk gençlerinin bin gün, Azerbaycanın Türkiyede yaptığı yatırımlardan, rafine fabrikaları, depolar ve müesseselerde görev alacaklarını belirterek, bir halkın, iki devletinin adına buralarda görevlerini sürdüreceklerini söyledi.
     Hasanov, Türkiye ve Azerbaycanın dostluğunun sembolünün, sadece hatıra parkları ve abideler olmadığını dile getirerek, iki halkın aynı zamanda gücünü, ekonomisini, kültürünü birleştirerek çok uluslu, global dünyada onları bir güç olarak oluşturan, bir araya getiren ortak siyasetin olacağını kaydetti.
     Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum petrol boru hatları ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunun yapımının Azerbaycanın ciddi desteği ve teşebbüsüyle hayata geçirilen projeler olduğunu vurgulayan Hasanov, Bakü-Tiflis-Erzurum projesinin de yüzde 100 Azerbaycan maliyesiyle hayata geçirildiğini bildirdi.
     Hasanov, Kocaelinin Türkiyenin en gelişmiş yerlerinden biri olduğunu ifade ederek, Bugün burada Azerbaycandan gelmiş binlerce Azeri yaşıyor. Ben eminim ki Azerbaycanın büyük dev yatırımları fonunda İzmir, Ceyhan, İstanbul ve diğer şehirlerdeki Azerbaycan yatırımlarının bir kısmı da Kocaeliye gelecek ve bu bölgede Azerbaycanlıların açtığı fabrikalar, müesseseler, rafine fabrikalarından halk istifade edecek. Bizim gücümüz birleştikçe, bizim imkanlarımız arttıkça dünyada bizim siyasetimizin de önemi artar, dünyaya tesirimiz artar diye konuştu.
    
     -Azerbaycan ve Türkiyenin gelişme modeli, dünyaya örnek-
    
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Müslüman dünyasının sevinci ve kederini bölüşme politikasının, dünyada kendilerine çeşitli üstünlükler sağladığını vurgulayan Hasanov, bugün Avrasyanın en gelişen ülkelerinin Azerbaycan ve Türkiye olduğunu söyledi.
     Hasanov, Azerbaycan ve Türkiyenin gelişme modelinin bütün dünyada örnek gösterildiğini anlatarak, Bugün Türkiye ve Azerbaycan halkları her gün gelişmektedir. Hem sayısı artıyor, hem ekonomisi güçleniyor hem de gücü artıyor. Bizim irademizin, bizim gücümüzün, bizi yöneten, bizi idare eden cumhurbaşkanlarımızın, politikacılarımızın veya bizi destekleyen halklarımızın karşısında dünyada durabilecek bir güç yoktur ifadesini kullandı.
     Ziyaret sırasında İbrahimov, Türkiye ile Azerbaycan dostluğuna verdiği katkılardan dolayı Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalıka plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Azerbaycan heyetinin Kocaeli temasları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER