BAEye su ihracatına TSE desteği

BAEye su ihracatına TSE desteği -Türkiyeden bu ülkeye ihracatı yapılan suların analizleri TSE tarafından yapılacak


İZMİR (A.A) - Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE) Standardizasyon ve Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu (ESMA) ile Türk Standardları Enstitüsü (TSE) arasında yapılan anlaşmayla Türkiyeden bu ülkeye ihracatı yapılan suların analizlerini TSE yapacak.
     TSEden yapılan yazılı açıklamada, BAEnin, yeni yasal düzenlemelerine göre Eylül 2013 tarihinden itibaren ESMA tarafından belgelendirilmemiş suların ülkeye girişine izin verilmeyeceği hatırlatılarak, TSEnin, bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte BAEye su ihracatı yapan firmaların sorun yaşamaması için ESMA ile görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi.
     Açıklamada, görüşmeler sonucunda ESMA ile TSE arasında bir protokol imzalandığı ve bu protokol çerçevesinde, bu ülkeye yapılacak su ihracatında yetkili inceleme kuruluşunun TSE olarak belirlendiği bilgisine yer verildi.
     BAEnin, yıllık su ihtiyacının en az yüzde 40ını Türkiyeden karşıladığı anımsatılan açıklamada, "Yapılan protokol sonucunda bu pazar payının Türk üreticisi lehine arttırılması ve firmaların zaman ve maliyet tasarrufu sağlanması amaçlanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.
     TSEnin ESMA adına gerçekleştirileceği inceleme işlemleri, TSE Merkez Belgelendirme Başkanlığı tarafından yürütülecek.
    
     Muhabir: Ahmet Bayram
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber BAEye su ihracatına TSE desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER