BAKA ile Japonya Büyükelçiliği arasında işbirliği

BAKA ile Japonya Büyükelçiliği arasında işbirliği toplantısı düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Japonya Büyükelçiliği arasında iş birliği toplantısı düzenlendi.
     Ankara Büyükelçiliğindeki toplantıya BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Mehmet Pehlivan ile Japonya Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Shinji Hirai, Ekonomi Müsteşar Yardımcısı Hirofumi Shimada, Büyükelçi Danışmanı Dr. Sawako Kanai, Ekonomi Müsteşarı Danışmanı Sinem Armağan ve Ekonomi Müsteşarı Asistanı Ceyhun Baltacı katıldı.
     BAKAnın Japonyada yaptığı çalışmalar hakkında Hiraiye bilgi veren Mehmet Pehlivan, başta gül turizmi olmak üzere Batı Akdeniz Bölgesinin kültür turizmi bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.
     Bölgenin iş ve yatırım fırsatları hakkında da bilgiler veren Pehlivan, BAKAnın 2011deki Körfez ülkeleri ile 2012 başındaki Hintli iş adamlarına yönelik eşleştirme programlarını hatırlatarak, Japon iş adamlarına yönelik benzer program planlandıklarını ve bu konuda Japonya Ekonomi Müsteşarlığının katkılarının beklendiğini vurguladı.
     Hirai ise Batı Akdeniz Bölgesinin iş ve yatırım fırsatlarını yerinde incelemek üzere yapılan davete teşekkür ederek, Antalya, Isparta ile Burduru görme şansı olmadığını ve ilk fırsatta Japonya Büyükelçisi ile birlikte bölgeyi ziyaret edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber BAKA ile Japonya Büyükelçiliği arasında işbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER