Bakan Şimşek ve Bakan Yılmaz Bingölde

Bakan Şimşek ve Bakan Yılmaz Bingölde -Maliye Bakanı Şimşek: Terör örgütü ve BDP Kürtleri temsil etmiyor. Çünkü Kürtleri temsil edenler, Kürtlerin hakları için çaba gösterirler -Şiddet ve terör için hiçbir bahane ka


BİNGÖL (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Terör örgütü ve BDP Kürtleri temsil etmiyor. Çünkü Kürtleri temsil edenler, Kürtlerin hakları için çaba gösterirler dedi.
     Helikopter ile Bingöle gelen Bakan Şimşek, Bingölde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile valiliği ziyaret ederek, Vali Mustafa Hakan Güvençerden kentin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.
     Vali Güvençer, Bakan Şimşeke ziyaretin anısına plaket verdi.
     Belediyeye geçerek Başkan Serdar Atalay ile görüşen Yılmaz ve Şimşek, daha sonra AK Parti İl Başkanlığınca Şelale Park Restaurantta düzenlenen iftara katıldı.
     Bakan Yılmaz, davetlilere Zazaca Hoş geldiniz, Allah orucunuzu kabul etsin dedi.
     Kürtçe ve Zazaca Hoşgeldiniz, hepiniz baş göz üstüne geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Bakan Şimşek de hükümet olarak bir yandan vatandaşın refahını artırarak ekmeğini büyütmeye bir yandan da özgürlük alanını genişletmeye çalıştıklarını söyledi.
    
     -Bizi bölmek için buradalar-
    
     Şimşek, geçmişte bölgede zaman zaman hatalı uygulamaların yapıldığını ancak son 10 yılda sadece bu hatalı uygulamalara son vermekle kalmayıp, geçmişin zararlarını telafi etmek için inanılmaz bir çaba içerisinde olduklarını ifade ederek, geçmişte operasyon var diye hayvanlarını otlatamamış olanlara bile bugüne kadar 2,7 katrilyon lira kadar terör tazminatı ödediklerini belirtti.
    
     -Bunların derdi hak ve özgürlük değil-
    
     Terör örgütünün tüm gelişmelere rağmen şiddetini artırdığına dikkati çeken Şimşek, şunları söyledi
     Biz gelir gelmez bu bölgeyi normalleştirdik, olağanüstü hale son verdik. Şiddet ve terör için hiçbir bahane kalmadı. Terör örgütü ve BDP Kürtleri temsil etmiyor. Çünkü Kürtleri temsil edenler, Kürtlerin hakları için çaba gösterirler. Hak ve özgürlükler arttığı için şiddetin azalması lazım değil mi- Ama bakın biz özgürlükleri genişlettikçe, demokrasimizi daha ileri seviyelere götürme çabasındayken, mafya ve çetelerle mücadele ederken terör örgütü şiddeti artırıyor. Bu da açık ve net şunu gösteriyor; onların derdi Kürtler için hak değil, onlar bizi temsil etmiyor. Ben de bir Kürdüm. 6 yaşına kadar Türkçe bilmiyordum. Biz özgürlük alanını genişlettikçe onlar niye rahatsız oluyor, niye başkalarına taşeronluk yapıyorlar- Niye bu özgürlükleri takdir etmiyorlar. Çünkü bunların böyle bir derdi yok. Bunların derdi hak ve özgürlük değil, onların derdi farklı, onlar bizi bölmek için buradalar.
     Türkiyenin ekonomik durumuna da değinen Bakan Şimşek, 2000li yıllarla şimdiki ekonomik durumu bir anlattığı fıkrayla karşılaştırak, şöyle devam etti:
     2002 yılında AK Parti iktidara geldiği zaman devlet milleten 100 lira vergi topluyorsa o yüz liranın 86 lirası faize gidiyor, devletin 100 lirasının 86 lirası faize gidiyor, kalan 14 lira ile maaş mı ödeyecek, Bingöle hizmet mi yapacaksın- O nedenle hastanelerin, SSKnın durumu perişandı. O nedenle bizim vatandaşımızın eğitimde ne kadar geri kaldığı dönemleri biliyorsunuz. O nedenle devlet özürlüsüne sahip çıkamamış. AK Parti ile devir değişti. Geçen sene 100 lira vergi toplamışsak bunun 83,4 lirasını hizmete yani millete, yaklaşık 16-17 lirasını da faize ödemişiz. İşte fark budur.
     İftara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Sema Kaplan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Bakan Şimşek ve Bakan Yılmaz Bingölde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER