Bakanlar Kurulundaki değişiklik

Bakanlar Kurulundaki değişiklik -Kabinede yapılan değişiklikte Mardin Milletvekili Muammer Gülerin İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesi Mardinde sevinçle karşılandı (Fotoğraflı - Görüntülü)


MARDİN (A.A) - Kabinede yapılan değişiklikte Mardin Milletvekili Muammer Gülerin İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesi kentte sevinçle karşılandı.
     Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, kenttin giriş noktalarına İçişleri Bakanlığı onuru milletvekilimiz Muammer Güler ve şehrimize hayırlı olsun yazılı afişler astırdı. Belediye binası önünde de halk oyunları gösterileri yapılarak, kurbanlar kesildi.
     Belediye Başkanı Ayanoğlu, burada yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığına Gülerin getirilmesinin barışın oluşması için başlatılan çözüm sürecinin hızlanması açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.
     Mardinin de UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmesi sürecinin daha hızlı ilerleyeceğini kaydeden Ayanoğlu, şunları söyledi:
     Bugün Mardin için onurlu bir gün, şerefli bir gün. 18 yıl sonra Mardine İçişleri Bakanlığı görevini bir hemşehrimize verildi. Milletvekilimiz Muammer Gülere verilen yeni görev, Başbakanımızın şehrimize vermiş olduğu önemi de ortaya koymaktadır. Kardeşlik ikliminin tekrar yeşerdiği bugünlerde çözüm sürecinin hızlanması noktasında vekilimizin bu konuda ciddi bir gayreti olacağını düşünüyoruz.
     AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide ise bu kararı beklediklerini belirterek, Milletvekilimiz Gülerin bu göreve uygun görülmesi Mardinde çok büyük coşkuyla karşılandı. Muammer Güler sadece Mardinin bakanı değil tüm Türkiyenin bakanı. İnşallah bölgemizde süren bu çözüm sürecinde katkılarının olacağına inanıyoruz dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bakanlar Kurulundaki değişiklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER