BAKSİFEDten ITSOya ziyaret

BAKSİFEDten ITSOya ziyaret


ISPARTA (A.A) - Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Ergin Civan ve yönetim kurulu üyeleri Isparta Ticaret ve Sanayi Odasını (ITSO) ziyaret etti.
     BAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Civan ile yönetim kurulu üyeleri ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen ile görüştü.
     Civan, ziyarette yaptığı konuşmada Ispartanın gelişmesi için dernek olarak ellerinden geleni yaptıklarını, sanayici ve iş adamları derneklerinin ortak sesi olarak bölgesel, sektörel ve ulusal ekonomik politikaların oluşturulmasına katkıda bulunduklarını söyledi.
     Antalya Organize Sanayi Bölgesinin yüzde 100 doluluğa ulaştığına dikkati çeken Civan, Yatırımcı Isparta ve Burdura kaymak zorunda. Burada yapılması gereken birkaç nokta var. Demiryolu Antalya Limanına bağlanmalı. Ispartanın bölge olarak önemli bir konumda olduğunu anlatmak gerekiyor. Bu konunun sizlerin de desteği ile takipçisiyiz dedi.
     ITSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen de, Ispartanın güzelliklerini ve sorunlarını anlatırken bazı konularda Antalyanın Ispartayı yalnız bıraktığını kaydetti.
     Ispartanın ekonomik açıdan iyi noktada olduğuna dikkati çeken Başdeğirmen, şöyle konuştu:
     Gül Ispartanın ekolüdür. Dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 65ini Isparta karşılıyor. Ekonomik değeri çok fazla değil, ama sosyal değeri bizim için önemli. Gülyağı, kozmetik sanayinde çok önemli bir hammadde. Bu bölgenin önemli özelliklerinden biri. Meyvede de çok iyiyiz. İngiltere Kraliyet ailesi Isparta kirazı yer. Aslında bizim kirazımız dünyanın en iyi kirazı. Hizmet ve eğitim konusunda çok ciddi noktadayız. Üniversitemiz genç olmasına rağmen çok önemli bir konuma sahip. Askeriyemiz var. Bunların ekonomimize önemli ölçüde katkısı var. Sanayi açığımızı buradan karşılıyoruz. Ama sanayi olmadığı için de mutlu değiliz. Organize sanayimiz önemli bir konumda, Türkiyede ilk 10a girecek. Ancak yatırım yok. Biz bu duruma çok üzülüyoruz. Ticaret Sanayi Odası olarak yatırım yapacak, sanayi tesisi kurulacak iş adamlarına elimizden gelen desteği yapıyoruz, ama bir türlü olmuyor.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber BAKSİFEDten ITSOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER