Balıkçılar sezona paydos dedi

Balıkçılar sezona paydos dedi -Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karakaş: Bu yıl Karadeniz hamsininin tadını unuttuk (Fotoğraflı - Görüntülü)


DÜZCE (A.A) - Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, Batı Karadenizde balıkçıların sezona paydos dediğini belirterek, Bu yıl Karadeniz hamsininin tadını unuttuk, yiyemedik dedi.
     Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun bitmesine 1 aydan az süre kalmasına rağmen Batı Karadeniz Bölgesinin en önemli balıkçı limanına sahip Düzcenin Akçakoca ilçesindeki balıkçıların teknelerini limana çekerek sezonu kapattığını aktardı. Bu yıl, palamut sezonu haricinde balık sezonunun kötü geçtiğini aktaran Karakaş, Bir balığın çokluğu diğer balıkların azlığına işaret veriyor diye konuştu.
     Büyük avcı balıklarının çokluğunun, trol balıklarının azlığının göstergesi olduğunu anlatan Karakaş, Bu sene trol avcılığı haddinden de az oldu. Sezon bitimine yaklaşırken, masrafları bile kurtarmaz hale geldi. Tekneler yavaş yavaş sezonu paydos etmeye başladılar. Artık seneye diyeceğiz ifadelerini kullandı.
     Karakaş, sezonun kapanmasının hava şartlarıyla bağlantılı olduğunu, trol avcılığının kendi kendine paydos olduğunu, hava ısındıkça balığın dağıldığını söyledi.
     Karakaş, 15 Nisanda sona erecek yasak süresinin de yeterli olduğunu bildirdi.
    
     -Hamsinin tadını unuttuk-
    
     Karadeniz hamsininin tadını unuttuk diyen Karakaş, Bunun sebebini palamudun çokluğuna da bağlayabiliriz, avcılığın fazlalığından ötürü de diyebiliriz. Doğu Karadenizde bulunan balık unu fabrikalarına verilen balıklar, ister istemez Karadenizde ki avcılığı etkiliyor şeklinde konuştu.
     Hamsi ve papalina balığının denizin yemi olduğunu vurgulayan Karakaş, şunları söyledi:
     Papalina ve hamsi, maliyeti daha az olduğu ve teknelerin giderlerini de kurtardığı için yem fabrikalarına götürülüyor. O yüzden hamsi Karadenizde bitmeye başladı. Bu böyle gider mi bilinmez ama seneye ne olacağı konusunda bir şey söylemek yanlış olur diye düşünüyorum.
     Teknelerin limana çekildiğini ve gelecek sezon için hazırlıkların yapıldığını ifade eden Karakaş, Hazırlıklar başlayacak. Nisan ayının sonları gibi dalgıçlarımız deniz salyangozu avcılığına başlayacak. Deniz salyangozu da Akçakocamıza katma değer girdisi sağlamakta. Limanla ilgili de bakım, tamirat, tadilat işlerimiz var. Balıkçılar lokali ile ilgili çalışmalarımız var. 15-20 gün içerisinde ona da başlayacağız. Yaz gelmeden önce yavaş yavaş Akçakocayı turizme hazırlayacağımızı düşünüyoruz dedi.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Balıkçılar sezona paydos dedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER