Balıkesirdeki sağanak

Balıkesirdeki sağanak -Vali Turhan: Can kaybının olmaması bizim için büyük bir teselli


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Edremit Körfezinde kuvvetli yağış sonucu meydana gelen su baskınlarıyla ilgili, Can kaybının olmaması bizim için büyük bir teselli dedi.
     Vali Turhan, selin yoğun olarak yaşandığı Gömeç ilçesine giderek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Turhan, yaraların en kısa zamanda sarılacağını belirterek, şunları kaydetti:
     Allaha şükür can kaybı yok. Can kaybının olmaması bizim için büyük bir teselli. Ancak burada yapılması gereken çalışmalar var. Özellikle yol güzergahında bulunan birkaç menfezin acilen açılması gerekiyor. Çünkü 15 dakikalık bir yağışta böyle olduğuna göre ileride ciddi bir yağışta can ve mal kaybı olabilir. Bir an önce bu ana yolumuzda bir iki yerde menfez açılması gerektiğini görüyoruz. Bize verilen bilgiye göre 46 küçükbaş hayvan, 300 kanatlı hayvan telef oldu. Sel suları 85 arı kovanını da önüne katarak sürükledi. Allaha şükür ciddi bir sıkıntımız gözükmüyor. Su baskınlarından ders alınması gerekiyor. El birliğiyle çalışarak bu sıkıntıları gidereceğiz.
     Balıkesir İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de ilerleyen saatlerde ilçeye gelerek hasar tespit çalışmalarına başladı.
    
     Muhabir : Burhaniye \ Seyhan Kırıcı
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirdeki sağanak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER