Balıkesirden kısa kısa

Balıkesirden kısa kısa -Erdek Halk Eğitim Merkezinde, 8 zihinsel engelliye galoş üretim eğitimi veriliyor


BALIKESİR (A.A) - Erdek Halk Eğitim Merkezinde, 8 zihinsel engelliye, galoş üretim eğitimi veriliyor.
     Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şaban Abacı, ilçelerinde ilk kez bu yıl zihinsel engellilere eğitim vermeye başladıklarını belirtti.
     Abacı, zihinsel engellilere 5 farklı dalda eğitim verildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Herhangi bir okuldan mezun olan veya olmayan, 8 zihinsel engelli kardeşimize girişimcilik, meslek etiği, çevre korumacılığı, sosyal yaşamla ilişkiler ve iş yaşamında ilişkiler konularında eğitim, öğretim veriyoruz. 12-22 yaş arasındaki bu 8 kardeşimiz, bu beş alanda, toplam 120 saat eğitim alacaklar. Mesleki açıdan büyük önem taşıyan galoş üretimini de başlattık. Bir hayırsever vatandaşımızın hediye ettiği galoş makinesinde üretilecek galoşların kazancını, kurumumuza hiçbir kar beklemeksizin bu kursiyer kardeşlerimize bırakacağız. Galoşları, ilçemizdeki turistik otel ve motellere satmayı planlıyoruz.
     Abacı, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, Ekim ayından bu yana okuma, yazma, mesleki ve teknik, sosyal ve kültürel ilişkiler dallarında açılan toplam 153 kursa, 2 bin 284 kursiyerin katıldığını bildirdi.
    
     -Bandırmada camilerin elektrik borcu ödendi-
    
     AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki 19 caminin ısıtma ve soğutma amaçlı kullandığı geriye dönük 970 bin liralık borcun 200 bin lirasının ödendiğini söyledi.
     Kasapoğlu, İlçe Müftülüğümüz ve cami yaşatma derneklerimizin cami çıkışlarında topladıkları yardımlar ve hayırsever iş adamlarımızın destekleriyle 19 caminin UEDAŞa olan 970 bin liralık borcun 200 bin lirası borçtan düşürüldü. Bu borcun ödenmesi konusunda desteklerini esirgemeyen tüm Bandırmalılara teşekkür ediyorum dedi.
    
     -Bandırma kapalı pazar yeri projesi hız kazandı-
    
     Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Bursa Anıtlar Kurulundan gerekli izinlerin alınmasının ardından yeni yapılacak, kapalı pazar yeri projesi çalışmalarının hız kazandığını belirtti.
     Mevcut pazar yerinin yanındaki mezarlığın tescilli olması ve eski eser tanımında yer alması nedeniyle çalışmalarında zaman kaybına uğradıklarını dile getiren Mirza, Son dönemde kapalı pazar yeri projemizle ilgili gerekli izinlerin alınmasının ardından yeni proje için çalışmalarımıza hız verdik. Mevcut projelerimiz üzerinde en uygun projeyi gerçekleştirmek için meclis üyelerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz diye konuştu.
    
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Balıkesirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER