Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Sezgin:

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Sezgin: -"Buğday hasat döneminin verimli geçmesini bekliyoruz"


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, "Buğday hasat döneminin verimli geçmesini bekliyoruz" dedi.
     Mevsim yağışlarının hububat ürünü için genelde yeterli geçtiğini belirten Sezgin, Bandırma ve yöresinde yaklaşık 400 bin dönümlük alanda buğday ekimi yapıldığını hatırlattı.
     Bu hasat döneminde de bölgedeki buğday kalitesinin yüksek olacağını, çiftçi ve üyelerin bu durumdan memnun kalacağını düşündüklerini ifade eden Sezgin, "Bölgemizde yıllardır başarılı bir şekilde süne mücadelesi yapılıyor. Bu yıl da, üründeki süne oranını İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yakından izliyor" diye konuştu.
     Yeni hasat dönemi ve Borsanın hububat alımlarının 15 Haziranda başlayacağına hatırlatan Sezgin, şunları kaydetti:
     "Ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasında öncü sektör olup, tarım alanında faaliyet gösteren çiftçilerimiz, tüm dünyada ve ülkemizde kırsal yaşamın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü üstlenmektedir. Ülkemiz ekonomisinde ciddi bir paya sahip bulunan ve Ulu Önder Atatürkün, ulusal ekonominin temeli saydığı tarımsal iş gücünün bel kemiği çiftçilerimize gereken duyarlılığın gösterilmesi, onların ekonomik ve sosyal açılardan donanımlı kılınması, kalkınmamız ve ekonomimizin büyümesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bizler, tarlada üreten, evini yönetip, ailesini besleyen, toplumumuzun sigortası tüm çiftçilerimize saygı duyuyoruz."
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Sezgin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER