Balkan Ressamlarının Fırçasından 4 Mevsim Edirne

Balkan Ressamlarının Fırçasından 4 Mevsim Edirne sergisi açıldı


EDİRNE (A.A) - Edirne Turizm ve Kültür Müdürülüğü ile Balkan Kültür Sanat Eğitim ve Tanıtım Derneği işbirliğinde düzenlenen Dört Mevsim Edirne projesi kapsamında, Edirnenin tarihi ve kültürel değerlerini resmeden Balkan ressamlarının eserlerinin yer aldığı sergi açıldı.
     Balkan Kültür Sanat Eğitim ve Tanıtım Derneği Başkanı Salih Şenol, Deveci Han Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, Balkan coğrafyasına yönelik yapılan ortak çalışmayı Edirnede gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Edirnede gördükleri destekten çok memnun olduklarını ifade eden Şenol, Balkan ressamlarının fırçasından çıkan Dört Mevsim Edirne adlı serginin, Edirnenin 651. fetih yıl dönümünde sergiye dönüşmesinin mutluluklarını bir kez daha artırdığını ifade etti.
     Şenol, Balkanlara ilişkin özellikle soğuk savaş yıllarındaki politikaların yerine ileri görüşlü ve vizyon sahibi politikaların ön plana çıkmasının yıllar sonra bu coğrafyayı yeniden görme ve tanıma imkanı sağladığını belirtti.
     Karadağlı ressam Abaz Dizdarevic de Edirnenin kendisi için gizemli bir yer olduğunu söyledi. Edirneye her gelişinde yeni şeyler öğrendiğini ifade eden Dizdarevic, yaptıkları eserlerle deneyimlerini sergileme imkanı bulduklarını söyledi. Dizdarevic, Edirnenin tarihi ve kültürel birçok eser ev sahipliği yaptığını belirtti.
     Konuşmaların ardından ressamlara katılım belgeleri verildi. Daha sonra Türkiye, Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Hırvatistan, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan ve Yemenden 16 ressamın eserlerinden oluşan serginin açılışını, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile ressamlar birlikte gerçekleştirdi.
     Sergide, Edirnenin tarihi ve kültürel değerlerinin yer aldığı 90 adet tablo bulunuyor.
     (RC-SFD)
<< Önceki Haber Balkan Ressamlarının Fırçasından 4 Mevsim Edirne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER