Balkan Ülkeleri Kütüphaneler Birliği yıllık çalışma

Balkan Ülkeleri Kütüphaneler Birliği yıllık çalışma toplantısı -44 üyenin katıldığı toplantıda, Recep Zogo yeniden birlik başkanlığına seçildi


KIRKLARELİ (A.A) - Balkan Ülkeleri Kütüphaneler Birliği (BLU) yıllık çalışma toplantısında, Recep Zogo yeniden birlik başkanlığına seçildi.
     Kırklareli Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, BLU başkanlık seçimi yapıldı.
     Türkiye, Bosna Hersek, Arnavutluk, Makedonya, Romanya, Kosova ve Bulgaristandan toplantıya katılan 44 üye, oy birliğiyle mevcut başkan Recep Zogoyu yeniden başkanlığa seçti.
     BLU yönetim kurulu üyeliğine ise Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersekten Dervis Susic, Arnavutluktan Ahmed Fatih Ersoy, Makedonyadan Alaajdin Demiri, Romanyadan Adina Gabriela Musteata, Kosovadan Sali Bashota ve Bulgaristandan Ivanka Yankova getirildi.
     Seçim sonrası gazetecilere açıklama yapan BLU Başkanı Zogo, görevini en iyi şekilde yerine getirmek için gayret göstereceğini belirterek, mutlu olduğunu söyledi.
     Balkan açık erişim veri tabanı oluşturulması, kaynak paylaşımı, arşiv çalışmaları ve ortak etkinlikler düzenlenmesi gibi konuların görüşüldüğü ve gelecek yıl Romanyada yapılması kararlaştırılan toplantı sona erdi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Balkan Ülkeleri Kütüphaneler Birliği yıllık çalışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER