Banvitin yabancı basketbolcuları Türkiyede mutlu

Banvitin yabancı basketbolcuları Türkiyede mutlu -Sammy Mejia: Buraya alışmam çok kısa sürdü -Charles Davis: Türkiyeden ayrılmak istemiyorum -Viladimir Stimac: Türkiyeyi seviyorum


BALIKESİR (A.A) - Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvitin yabancı oyuncularından Sammy Mejia, Charles Davis ve Viladimir Stimac, Türkiyede basketbol oynamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
     Dominik Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 2012-2013 sezonunda Banvite gelen Sammy Mejia, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyeye gelmeden önce Banvit hakkında araştırma yaptığını kaydetti.
     Kulüp hakkında çok iyi şeyler duyması ve bir aile ortamının oluşturulmasının gelmesinde etkili olduğunu ifade eden Mejia, Ailem yanımda olduğu sürece herhangi bir ülke ve şehre alışmam uzun sürmüyor. Daha önce 4-5 kez İstanbula maç nedeniyle gelmiştim. Bandırma, İstanbuldan biraz daha değişik ama benim buraya alışmam çok kısa sürdü. Banvite gelirken eski oyuncularından Lance Williams ile konuştum. Aynı üniversiteden mezun olduk. Banvit ve Bandırma hakkında kendisinden bilgi aldıktan sonra geldim diye konuştu.
     İki yıllık sözleşmesinin bulunduğunu vurgulayan Mejia, Gelecek sezonda da Banvitte olacağım. Kazanan bir takımdayız. Kazanan takımda olmak iyi, hiçbir problemim yok. Bu takımın daha iyi yerlere gelmesi için çalışacağım dedi.
    
     -Charles Davis-
    
     Charles Davis ise 4 sezondur Banvit forması giydiğini ve Türkiyede ilk kez 2009-2010 sezonunda Aliağa Belediyesine geldiğini ifade ederek, ABD ve Azerbaycan çifte vatandaşlık sahibi olarak, Azerbaycan Basketbol Milli Takımının da formasını giydiğini anlattı.
     Banvite gelme kararındaki en etkili ismin Antrenör Orhun Ene olduğunu vurgulayan Davis, şöyle devam etti:
     Banvit Antrenörü Ene ile Antalyada tanıştık. Kişiliği beni etkiledi. Türkiyeye gelmeden önce ülke hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Hatta Türkiye ismini yaşamında bir iki kez duydum. İnternet aracılığıyla ülke hakkında bilgi edindim. Banvitte gelmeden önce 3 yıl Türkiyede basketbol oynadım. Bandırma ile Banviti de bu sayede tanıdım.
     Daviz, Türkiyenin internetten tanıdığından daha güzel ve etkileyici olduğuna dikkati çekerek, ülkeyi çok sevdiğini ve ayrılmak istemediğini kaydetti.
    
     -Viladimir Stimac-
    
     Geçen sezon Olin Edirnede oynayan ve daha sonra Banvite transfer olan Sırp oyuncu Viladimir Stimac da Türkiyeye gelmesindeki en önemli etkenin Beko Basketbol Ligindeki mücadele ve kalitenin yüksekliği olduğunu söyledi.
     Türkiyeye gelmeden önce bazı araştırmalar yaptığını ifade eden Stimac, Türkiye ile Sırbistan arasında çok benzerlikler vardı. Bu ülkeye alışmam zor olmadı. Türkiyeyi seviyorum, şimdilik buradan ayrılmak gibi bir düşüncem yok dedi.
     Banvite gelmesinde, diğer yabancı oyunculardaki gibi Antrenör Orhun Ene olduğunu dile getiren Stimac, Hakkında çok iyi şeyler duydum. Şu anda duyduklarımdan daha iyi bir ortamda kendisiyle birlikte çalışıyorum. Hedefimiz bu sezonu en iyi yerde bitirmek. Banvitin başarısı için benden istenen her şeyi vermeye hazırım ve bu doğrultuda çaba harcıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Banvitin yabancı basketbolcuları Türkiyede mutlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER