Barhal Çayında kaybolan imamı arama çalışmaları

Barhal Çayında kaybolan imamı arama çalışmaları -İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından 7 kişilik ekip ile Rize Doğu Karadeniz Dalgıç Kulübünden 2 dalgıç bölgeye ulaştı


ARTVİN (A.A) - Yusufeli ilçesinde balık yakalamak için gittiği Barhal Çayında oğlu ile suya kapılarak kaybolduğu sanılan imamı arama çalışmaları sürüyor.
     İlçeye bağlı Balcılı köyünde, Barhal Çayında balık tutarken oğluyla birlikte suya düşerek kaybolan Yaşar Sarmanın bulunması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından 6sı dalgıç olmak üzere 7 kişilik ile Rize Doğu Karadeniz Dalgıç Klübü üyesi 2 profesyonel dalgıç öğretmeni, Yusufeli ilçesine ulaşarak bu sabah diğer ekiplerle arama çalışmalarına başladı.
     Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı 2si dalgıç toplam 10 kişilik ekip, kaybolduğu sanılan imamı arama çalışmalarını 18 gündür Barhal Çayı ve Çoruh Nehrinde sürdürüyor. Çalışmalar, Sarmanın Barhal Çayına düştüğü yerden itibaren Deriner Barajı su toplama mevkisindeki yaklaşık 100 kilometrelik alanda yürütülüyor.
     Öte yandan, bir süre önce bölgeye gelerek çalışmalara katıldıktan sonra geri dönen Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 7 dalgıcın da bu akşam ilçeye gelerek çalışmalara katılması bekleniyor.
     Balcılı köyünde yaşayan ve imam olan Yaşar Sarma (48), 28 Haziranda sabah namazının ardından çocuğu Recep Sarma (11) ile birlikte balık tutmak için Barhal Çayına gitmişti. Baba ile oğlunun geri dönmemesi üzerine yapılan aramada, çayın kenarında Recep Sarmanın cesedine ulaşılmıştı. Akıntıya kapılarak kaybolduğu sanılan Yaşar Sarma için arama çalışması başlatılmıştı.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Barhal Çayında kaybolan imamı arama çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER