Barınaktaki köpeklere tazyikli duşla serinlik

Barınaktaki köpeklere tazyikli duşla serinlik -Niğdede hayvan barınağında kalan ve aşırı sıcak havadan etkilenen köpekler, belediyeye ait itfaiye aracından sıkılan tazyikli su ile serinletiliyor -Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müd


NİĞDE (A.A) - Musa Özyürek-Betül Abbak - Niğdede hayvan barınağında kalan ve aşırı sıcak havadan etkilenen köpekler, belediyeye ait itfaiye aracından sıkılan tazyikli su ile serinletiliyor.
     Niğde Belediyesi tarafından şehre 5 kilometre uzaklıkta 10 bin metrekare üzerine kurulu hayvan barınağında kalan 400e yakın sokak köpeğinin sıcak havadan etkilenmemesi için rutin serinletme çalışması yapılıyor.
     Tel örgülerle çevrili barınağın içerisine giren görevliler, itfaiye aracının hortumuyla tazyikli su sıkarak hayvanları serinletmeye çalışıyor. Sıcaktan etkilenen köpekler, ilk etapta sudan korkarak kaçsa da daha sonra serinlemenin keyfini yaşıyor.
     Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mert Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havanın barınakta kalan hayvanları da olumsuz etkilediğini söyledi. Barınakların üzerinde güneşi engelleyecek çatı sisteminin bulunmasına rağmen hayvanların yine de 44 dereceyi bulan sıcak havadan çok fazla etkilendiğini belirten Tatar, 10 bin metrekare alan üzerine kurulu barınağımız 500 hayvan kapasiteli. Şu anda yaklaşık 400 sokak köpeğine ev sahipliği yapıyoruz. Barınakta kalan hayvanlara günün en sıcak saatlerinde düzenli olarak serinletme çalışması yapıyoruz şeklinde konuştu.
     Barınakta çok fazla türden köpek olduğunu ifade eden Tatar, saldırganlıklarına, büyüklüklerine ve cinsiyetlerine göre köpekleri ayırdıklarını vurguladı.
     Yavru köpekleri ayrı barınaklarda tuttuklarını belirten Tatar, Büyük köpekleri belediyeye ait iftaiye aracını kullanarak, yavru köpekleri ise ilaçlama aracını ve fiskiyesini kullanarak suyu tazyiklendirmeden her gün düzenli olarak serinletiyoruz dedi.
    
     -Köpekler için serinleme ve yıkama havuzları yapılacak-
    
     Mevcut barınağın yanında belediyeye ait 30 bin metre karelik daha boş alan olduğunu kaydeden Tatar, bu alanın da barınağa dahil edilerek hayvanlar için serinleme ve yıkama havuzları oluşturulacağını dile getirdi.
     Modern bir barınak yapma çalışmalarının olduğunu ifade eden Tatar, yeni alanla birlikte sokak köpeklerinin daha refah ve doğal ortamda yaşamalarına imkan sağlanacağını söyledi.
     Yıkama ve serinletme havuzlarından çıkan köpeklerin büyük bir arazide rahat bir şekilde dolaşabileceklerini aktaran Tatar, bu çalışmayla birlikte barınağın 500 olan kapasitesinin de 1000e çıkartılmış olacağını belirtti.
     Köpekleri vatandaşların şikayeti üzerine toplayarak barınağa getirdiklerini anlatan Tatar, şunları kaydetti:
     Karşılaştığımız en büyük sıkıntılardan birisi ilçe ve köylerde bilinçsizce köpek yetiştirilmesi ve bunların getirilip şehir merkezine bırakılması. Vatandaşlardan isteğimiz, bakamadıkları köpekleri sokaklara bırakmak yerine bize getirmeleri. Barınağa teslim edilen köpeklere veteriner hekimler tarafından kısırlaştırma işlemleri yapılıyor.
     Yaz döneminde hayvanların beslenme ihtiyaçlarını resmi dairelerden, kredi yurtlar kurumundan, polis okulundan ve askeriyeden alınan atık yemeklerle karşıladıklarını ifade eden Tatar, mezbahaneden de et ve kemik ihtiyacının karşılandığını, kış aylarında ise köpeklerin kuru mamayla beslendiğini söyledi.
    
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Barınaktaki köpeklere tazyikli duşla serinlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER