Bartında öğrenci grupları arasındaki kavga

Bartında öğrenci grupları arasındaki kavga -Olayı protesto eden bir grup, Türk bayrağı açıp terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak yürüyüş düzenledi -Olay yerine gelen Vali Savur: Provokasyonlara kanmamak lazım (


BARTIN (A.A) - Bartın da karşıt görüşlü öğrenci grupları arasındaki kavgaprotesto eden bir grup, terör örgütü aleyhine slogan atarak yürüyüş düzenledi.
     Kemerköprü Mahallesi Belediye Özel Halk Otobüsleri durağında bir araya gelen grup, terör örgütü aleyhine slogan atarak Kemerköprü Meydanına kadar yürüdü.
     Türk bayrağı taşıyarak İstiklal Marşı okuyan gruptakilerin, Yukarıçarşı havuz başına yürümek istemesi üzerine Bartın Valisi Bülent Savur ve Belediye Başkanı Cemal Akın olay yerine gelerek vatandaşların dağılmasını istedi.
     Vatandaşları provokasyona gelmemeleri konusunda uyaran Vali Savur, yasalara aykırı hareket edenlere hukuk kuralları çerçevesinde gereğinin yapılacağını belirtti.
     Gruptakilerin dün gece bazı grupların kent merkezinde yürüyerek slogan attığını, kendilerinin de yürümek istediğini söylemesi üzerine Savur, Devlet, hakimiyle savcısıyla kolluk kuvvetleriyle dimdik ayaktadır. Hak böyle elde edilmez. Bu şekilde olmaz. Siz de bağırdığınız, siz de yürüdünüz. Burada benden yasaların dışında bir şey istiyorsunuz. Bartına ve Bartınlıya yakışanı yapın. Açıklama yapmak ayrı bir şey, yürüyüş yapmak ayrı bir şeydir. Ne gerekiyorsa o yapılır, zaten yapılmaya da başlanmıştır diye konuştu.
     Belediye Başkanı Cemal Akın da dün gece üzücü olayların yaşandığını ancak bunun bir daha yaşanmaması için gereken tedbirlerin alındığını dile getirerek, grubun yürüyüşlerine son vermesi için ikna etmeye çalıştı.
     Savur ve Akının konuşmasının ardından tekrar İstiklal Marşı okuyarak Yukarıçarşı mevkisine yürüyüşe geçen grup, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok ve Belediye Başkanı Cemal Akının girişimleriyle Hükümet Caddesinde yürüyüşlerini sonlandırdı.
     Burada da İstiklal Marşı okuyan grup, olaysız şekilde dağıldı.
    
     -Bu provokasyonlara kanmamak lazım-
    
     Olayın ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Savur, Bartının bu tür olaylarla kaybedecek zamanının olmadığını belirterek, kendilerinin iş ve aş için çalıştıklarını söyledi.
     Savur, memleketin geldiği bu durumda yapılan kişisel hareketlerin genele yayılmaya çalışıldığını ifade ederek, Buna karşı vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin son derece uyanık olması lazım. Yapılan bu tür provokasyonlara kapılmaması lazım. Hepimiz vatanperveriz, hepimiz bu vatanın evladıyız. Yeri geldiğinde hepimiz bu vatan için canımızı, kanımızı veririz ama biz aynı zamanda da bir hukuk devletiyiz. Güçlü bir devletin, güçlü bir milletin fertleriyiz. Ne yapacaksak hukuk kuralları çerçevesinde yapmak mecburiyetindeyiz şeklinde konuştu.
     Güvenlik güçleri ve adli makamların gereğini yaptığını dile getiren Savur, şunları kaydetti:
     Kimsenin yaptığı yanına kar kalıyor diye bir düzen yok. Böyle bir Türkiye yok. Yanlış yapanlara güvenlik güçlerimiz, adli mercilerimiz gerekeni yapıyor. Sakin olmak ve abartmamamız gerekiyor. Bunlardan ziyade kaç insanımıza iş-aş sağlayabiliriz, kaç tane daha okul yapacağız, duble yollarımızı ne kadar daha geliştirebileceğiz- Bunları düşünmemiz lazım. Bu provokasyonlara kanmamak lazım.
    
     -Olay-
    
     Davut Fırıncıoğlu Caddesi Pazaryeri mevkisinde, dün akşam saatlerinde iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada, Bartın Üniversitesi öğrencileri Yunus Koçak (24) ve Hüsnü Arslan (24) bıçakla yaralanmıştı. Bartın Devlet Hastanesine kaldırılan bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, olaya karıştığı ileri sürülen 2 öğrenci de gözaltına alınmıştı.
     Bugün sabah saatlerinde de Bartın Üniversitesi yerleşkesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında da arbede yaşanmış ve iki öğrenci yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı-Kasım Sakallı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bartında öğrenci grupları arasındaki kavga Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER