Bartınlı HIV hastasının, Yunanistana yürüyüşü

Bartınlı HIV hastasının, Yunanistana yürüyüşü -Halil Ekerbiçer, HIV bulaşması nedeniyle kendisine iş verilmemesini protesto etmek amacıyla 4 gün önce Bartından Yunanistana başlattığı yürüyüş kapsamında Mengene ulaştı (Fotoğr


BOLU (A.A) - Güney Afrikada çalıştığı dönemde HIV bulaşması üzerine Türkiyeye dönen elektronik teknikeri Halil Ekerbiçer, kendisine iş verilmemesini protesto etmek amacıyla 4 gün önce Bartından Yunanistana başlattığı yürüyüş kapsamında Bolunun Mengen ilçesine ulaştı.
     Ekerbiçer, AA muhabirine, HIV virüsüne Güney Afrikada çalışırken 1996 yılında yakalandığını, 2008 yılında da Türkiyeye döndüğünü kaydetti.
     Sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçirdiğini kaydeden Ekerbiçer, sesini duyurabilmek için Yunanistana yürüyüş başlattığını ifade etti.
     Sosyal güvencesi olmadığı için oğlunun sosyal güvencesinden yararlandığını belirten Ekerbiçer, İstediğim, ülkemin bana sahip çıkması, sağlık güvencesi altına alması dedi.
     Yetkililerin toplumumuzda çok yüksek bulaşıcılık riski olan bir hastayı ve hastalığı takip etmelerini istiyorum diyen Ekerbiçer, sağlık ve işsizlik sorununa çözüm bulunması için yollarda olduğunu bildirdi.
     Ekerbiçer, sonuç alıncaya kadar yürüyüşe devam edeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Varlık / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bartınlı HIV hastasının, Yunanistana yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER