Başbakan Erdoğan, Çanakkalede bazı tesislerin açılışını

Başbakan Erdoğan, Çanakkalede bazı tesislerin açılışını yapacak -Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ile Bayramiç, Ezine ve Kumkale ovaları sulama tesisleri, 7 Haziranda Erdoğanın katılacağı törenle hizmete sunulacak


ÇANAKKALE (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziranda Çanakkalede bazı tesislerin açılışını yapacak.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ile DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Bayramiç, Ezine ve Kumkale ovaları sulama tesislerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 7 Haziranda hizmete açılacağı ifade edildi.
     Bir milletin canıyla, kanıyla, bütün değerleriyle var olma mücadelesi verdiği Gelibolu Yarımadasına ve şehitlerin hatırasına olan minnet borcunun bir nebze olsun ödenebilmesi, ecdadın tarihe altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Harbini gelecek nesillere ve dünyaya, en etkili, doğru şekilde anlatabilmek için büyük bir gayret sarf edildiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bu maksatla Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki Kabatepe mevkisinde tesis edilen tanıtım merkezinde, dünyada benzeri olmayan hologram ve filmin aynı anda kullanılması tekniğiyle Çanakkale Muharebeleri 11 farklı mekanda anlatılacak, 8 dilde seslendirme yapılacak ve muharebe anı ziyaretçilere adeta yeniden yaşatılacaktır. Tesis edilen 11 salonda Nusret Mayın Gemisinin mayın döşeme işlemi, Seyit Onbaşının tarihe geçen kahramanlığı, 263 rakımlı tepede Mustafa Kemalin tarihi emri vermesi, kara ve hava muharebeleriyle birlikte diğer yaşananlar da canlandırma tekniğiyle ziyaretçilere aktarılacaktır. Yaklaşık 80 milyon liraya mal edilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 7 Hazirandaki resmi açılışının ardından, 9 Hazirandan itibaren kapılarını ziyaretçilerine açacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ile birlikte hizmete açılacak olan Bayramiç, Ezine ve Kumkale ovaları sulama tesisleriyle toplam 164 bin 370 dekar arazi sulamaya açılacak. Çanakkale, Bayramiç ve Ezine ilçeleri ile 23 adet köye ait arazilerin yer aldığı Bayramiç Ezine ovalarında 100 bin 530 dekar, Kumkale Ovasında 63 bin 840 dekar olmak üzere toplam 164 bin 370 dekarlık arazinin sulanması sağlanacaktır. 337 milyon 240 bin liraya mal olan bu tesislerin hizmete alınmasının ardından, yıllık 47 milyon liralık gelir artışı sağlanacaktır.
    
     Muhabir : Mehmet Bayer
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan, Çanakkalede bazı tesislerin açılışını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER