Başbakan Erdoğan, Çiftelerde: (1)

Başbakan Erdoğan, Çiftelerde: (1) Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece dedik ve Aşık Veyselin diliyle hakikaten gece gündüz yürüdük ama biz Ferhat gibi sizlere aşıktık. Biz Ferhat, siz de Şirinsiniz. Dağları deldik ve ha


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece dedik ve Aşık Veyselin diliyle hakikaten gece gündüz yürüdük ama biz Ferhat gibi sizlere aşıktık. Biz Ferhat, siz de Şirinsiniz. Dağları deldik ve hamdolsun çoğu gitti azı kaldı dedi.
     Eskişehirin Sarıcakaya ilçesinden OBA helikopteriyle Çifteler ilçesine gelen Erdoğan, AK Parti seçim otobüsünden halka hitap etti.
     Erdoğan, 1 Mayıs 1948de çok partili dönemin ilk mitinginin Çiftelerde, merhum Başbakan Adnan Menderes tarafından yapıldığını, dava arkadaşlarıyla buradan yola çıktığını hatırlattı.
     Bunun, demokrasi mücadelesinin çok partili dönemdeki ilk adımı olduğunu belirten Erdoğan, Menderesin bu çıkışın ardından aralıksız 10 yıl 5 gün başbakanlık yaptığını dile getirerek, şöyle devam etti:
     Biz de yola çıktık ve biz yola çıktığımızdan bugüne hamdolsun art arda hiç aralıksız 10 yıl 5 günü aştık. Bunu sizinle yaptık. Siz bizim arkamızda durdunuz, siz yanımızda durdunuz. Siz bize yürüyün dediniz ve biz de dağ demedik, taş demedik, yaz demedik kış demedik, gece demedik gündüz demedik yolculuğumuza devam ettik ve devam ediyoruz. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece dedik ve Aşık Veyselin diliyle hakikaten gece gündüz yürüdük ama biz Ferhat gibi sizlere aşıktık. Biz Ferhat, siz de Şirinsiniz. Dağları deldik ve hamdolsun çoğu gitti azı kaldı.
    
     -Necip Fazıl Kısakürek ve Sakarya Türküsü şiiri-
    
     Sakarya Nehrinin, Çiftelerden doğduğunu hatırlatan Erdoğan, bu nehrin, kendi dünyalarında farklı bir yere sahip olduğunu anlattı.
     Gençlik yıllarını, hep Sakarya ile güçlü kıldıklarını vurgulayan Erdoğan, Allah, Üstad Necip Fazıla rahmet eylesin. Hep coşkuyla benliğimizde, ruhumuzda Sakaryayı hissettik. Gün oldu adeta her birimiz birer Sakarya olduk ifadesini kullandı.
     Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürekin Sakarya Türküsü şiirinin, kendilerine, bir nehre sesleniş suretiyle insanı anlatan şiir olduğuna değinerek, şiirin ilk dört dizesini okudu.
     Bu şiirin, tarihi ve ecdadı anlattığı kadar duraklamayı, Kısakürekin deyimiyle sürünme noktasına ulaşan bir süreci de anlattığını vurgulayan Erdoğan, bu bakımdan kendi dünyalarında farklılığa sahip olduğunu belirtti.
     Erdoğan, şiirin son dört dizesini de okuyarak, bu dizelerin farklı bir şeyler ifade ettiğini bildirdi.
     Yola çıkarken, Sultan Alparslanın ifade ettiği gibi bir şey söylediklerini anımsatan Erdoğan, Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz. Sen kıvrıl, ben gideyim, son Peygamber kılavuz dediklerini ve bugünlere öyle geldiklerini söyledi.
    
     -Onlara el kalkmaz, onlara saygısızlık olmaz-
    
     Erdoğan, daha önce uğradığı Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerinden, Çifteler halkına selamlar getirdiklerini bildirdi.
     Oralarda beyaz yaşmaklı eli öpülesi analarla selamlaştıklarına işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:
     Burada da bakıyorum, hanım kardeşlerim bu işe ağırlığını koymuşlar. Beyefendi kardeşlerime de sesleniyorum. Biz kadına, annelik makamında değer biçen bir medeniyetin çocuklarıyız. Cennet, babaların değil, annelerin ayağı altındadır. Ben babamın ayağını da öptüm ama anamın ayağının altı bambaşkaydı. Nazlanırdı, ayağını çekerdi. Ayağını çektiği zaman, Anacığım dur, öpeceğim derdim. O, Olmaz derdi. Anacığım ayağının altında Cennetin kokusu var, onu kokluyorum derdim. Tüm gençlere sesleniyorum; aman ha analarınızın kıymetini bilin, annelerinize de babalarınıza da yanınızda yaşlandıklarında öf bile dedirtmeyin. Bizim medeniyetimizde ana da baba da bambaşkadır. Onlara el kalkmaz, onlara saygısızlık olmaz. Onlara saygı, bizim medeniyetimizin gereğidir. Onun için anayı, babayı bir yere koy olmaz. Ne yap yap, ananı, babanı yalnız koyma. Hep beraber geleceğe yürü.
     Erdoğan, boşanmak zorunda kalan kadınlara ayda 250 lira maaş verildiğini, aynı şekilde destek verdikleri engellilerin ailelerine de şimdiye kadar milyonlarca lira ödendiğini anlattı.
     Türkiyeyi, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 temel taş üzerinde yükselteceklerini söylediklerini ifade eden Erdoğan, okullarda her geçen gün daha ileriye gittiklerini vurguladı.
     Erdoğan, kız ve erkek çocuklarına belli bir destek verdiklerini kaydederek, Parayı kime veriyoruz- Anneye veriyoruz. Babaya vermiyoruz. Duman olup gitmesin diye değerlendirmesinde bulundu.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Deniz Açık - Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan, Çiftelerde: (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER