Başbakan Erdoğan, Çiftelerde: (2)

Başbakan Erdoğan, Çiftelerde: (2) -Kalkmış milliyetçilikten bahsediyor. Sevsinler senin milliyetçiliğini. Batsın böyle milliyetçilik. Milliyetçilik, vatanseverliktir. Milliyetçilik, milliyetperverliktir, halkına hizmet üretmektir. S


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kalkmış milliyetçilikten bahsediyor. Sevsinler senin milliyetçiliğini. Batsın böyle milliyetçilik. Milliyetçilik, vatanseverliktir. Milliyetçilik, milliyetperverliktir, halkına hizmet üretmektir. Siz halka hizmet vermediniz, halkımı sömürdünüz dedi.
     Eskişehirin Çifteler ilçesinde, AK Parti seçim otobüsünden halka hitap eden Erdoğan, çözüm süreciyle ilgili birilerinin bir şeyler söylediğini bildirdi.
     Ülkede fitne rüzgarları estirmek, ülkeyi bölmek isteyenler bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Ana muhalefeti, yavru muhalefeti, şu andaki çözüm sürecini kıskanıyorlar. Bölmek için ellerinden geleni yapıyorlar ama biz onlara rağmen bu çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız Allahın izniyle. Bir tanesi çıkmış Bursada diyor ki, şu lafa bak ya, Ey Başbakan diyor. Terörist başına sen ne söz verdin, ne vaat ettin diyor. Bu kardeşiniz, bu Başbakanınız, halkının vermediği yetkiyi hiçbir zaman hiçbir yerde kullanmamıştır, kullanmaz. Bunu böyle bilin. Bakın, İmralıya kim getirdi, koydu. Onu araştırın, sorun. Kardeşlerim bakınız bizim uluslararası sularda 9 gencimizi, kardeşimizi şehit ettiler değil mi- Ne dedik- Eğer bizimle normalleşmek isteniyorsa Önce Türk milletinden özür dilenecek. Bu bir. İki; şehitlerimizin ailesine tazminat ödenecek. Üç; Filistin halkına uygulanan ambargo kalkacak dedik. Hiç endişe etmeyin, biz bu yolculuğumuzda hep dik durduk, dikleşmedik. Omurgalı bir siyaset yürüttük, yine aynen yürütmeye devam edeceğiz. Şimdi özür dilendi mi- Dilendi. Şimdi tazminatın ödenmesini ve Filistine de ambargonun kalkmasını bekleyeceğiz. Bu görüşmede bir şey daha gündeme geldi. Filistin ile İsrail arasındaki sıkıntılarda Türkiye ile İsrail arasında iş birliği. Bunlar sıradan adımlar değil, önemli adımlar. Şunu iyi bilmenizi istiyorum. Artık Türkiyede gündemi belirlenen bir idare yok, gündem belirleyen bir idare var, bir ülke var. Bu böyle devam edecek Allahın izniyle.
    
     -Koskoca Ziraat Bankasını batırttılar bunlar-
    
     Niçin 10 sene önce huzursuzduk- Ekonomik yönden niçin satın alma gücümüz iyi değildi- değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:
     Çiftçi kardeşim. İyi dinle beni. Ziraat Bankası sana yüzde kaçla kredi veriyordu- Yüzde 59 faizle kredi veriyordu. O da cüzi bir miktar veriyordu. Şimdi hamdolsun Ziraat Bankası, benim vatandaşıma yüzde 5 ile yüzde 9 arasındaki faizle kredi veriyor. Kredi rakamı, miktarı da arttı. Halk Bankasına bakıyorsunuz; esnafa yüzde 47 faizle kredi veriyordu, şimdi biz yüzde 5le kredi veriyoruz. Nereden nereye geldik- Yani o mu, bu mu- Bu uygulamalar MHPnin, DSP ile beraber iktidar olduğu zaman vardı. Kalkmış milliyetçilikten bahsediyor. Sevsinler senin milliyetçiliğini. Batsın böyle milliyetçilik. Milliyetçilik, vatanseverliktir. Milliyetçilik, milliyetperverliktir, halkına hizmet üretmektir. Siz halka hizmet vermediniz, halkımı sömürdünüz. Faizle sömürdünüz. Bankalarımızı batırdınız. Koskoca Ziraat Bankasını batırttılar bunlar. Halk Bankasını batırdılar, Vakıfbankı batırdılar ama biz ayağa kaldırdık.
    
     -IMFye borcun ödenmesi-
    
     Erdoğan, MHP ile CHPnin yavrusu DSPnin, IMFden 30 milyar dolar borç aldığını ve kendilerine 23,5 milyar dolar borçla devrettiklerini anlattı.
     Şimdi bu borçtan 400 milyon dolar kaldığını dile getiren Erdoğan, Mayıs ayında bu 400 milyonu da ödüyoruz ve IMF ile dosyayı kapıyoruz. Bu arada bir şey oldu. Şimdi IMF bizden borç istiyor ifadesini kullandı.
     Erdoğan, vatandaşların, Verme, verme tezahüratı üzerine, Yok yok. Veren el, alan elden üstündür. Şu anda görüşmeler yapılıyor. Gerekirse 5 milyar dolar onlara borç vereceğiz. Niye- Türkiyeye, Osmanlının, Selçuklunun torunlarına bu yakışır dedi.
     Geçmişte Türk lirasının bol sıfırlı olduğunu hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bunlar akşam yattılar, sabah kalktılar bir sıfır koydular. Paramızı ne hale getirdiler. Bizi delikli kuruşa muhtaç ettiler. Benim yaşımda olanlar bilirler. Tuvalete delikli 2,5 kuruşla girerdik. Hatırlıyorsunuz değil mi- O zamanlar zengin kime denirdi- Milyonere zengin denirdi ama bizi öyle bir hale getirdiler ki tuvalete 1 milyon liraya gider hale geldik. Biz dedik ki Bu sıfırları atacağız. Dediler ki Atamazsınız. Ya atarız, attık. Enflasyon patlar dediler. Patladı mı- Patlamadı, çatladı. Bir tanesi, köşesinde yazı yazıyordu. Çok da hava atmayı seven bir tip. Ben Taksim Meydanında anırırım dedi. Hala anıracak. Hiç önemli değil. At denize, balık bilmezse Halik bilir.
     Erdoğan, gelecek ay Filistin, Gazze, Batı Şeria ziyareti yaparak ambargonun kalkmasıyla ilgili uygulamayı yerinde görmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
     Mitingde, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Haluk İpek ve Salih Kapusuz, Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan da hazır bulundu.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Deniz Açık - Sedat Gök - Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan, Çiftelerde: (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER