Başbakan Yardımcısı Arınç, Boluda

Başbakan Yardımcısı Arınç, Boluda -Arınç: (CHPnin Büyükşehir Yasasını Anayasa Mahkemesine götürmesi) Ana Muhalefet Partisinin, Anayasa Mahkemesine gitmesi anayasal hakkıdır. Bunu baştan eleştirmişlerdi. Dolayısıyla, kanu


BOLU (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, Büyükşehir Yasasını Anayasa Mahkemesine götürecekleri yönündeki açıklamasına ilişkin, Ana Muhalefet Partisinin, Anayasa Mahkemesine gitmesi anayasal hakkıdır. Bunu baştan eleştirmişlerdi. Dolayısıyla kanunu, Anayasa Mahkemesine götürmeleri, olağanüstü bir durum değil dedi.
     TOBB tarafından düzenlenen Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama Konferansına katılmak üzere geldiği Boluda, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun, Büyükşehir Yasasını Anayasa Mahkemesine götürmesini değerlendirdi.
     Arınç, Büyükşehir Yasa Tasarısının, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün onayından sonra resmi gazetede yayınlandığını hatırlatarak, Ana Muhalefet Partisinin, Anayasa Mahkemesine gitmesi anayasal hakkıdır. Bunu baştan eleştirmişlerdi. Dolayısıyla, kanunu Anayasa Mahkemesine götürmeleri, olağanüstü bir durum değil. Bu Anayasa Mahkemesi tarafından da önümüzdeki süreçte değerlendirilecek diye konuştu.
     Büyükşehir Kanunu, Türkiye için orijinal bir düzenleme diyen Arınç, Çok yeni bazı konuları, gündeme getirdi. Tepki gösterenler olabilir ama yerelleşme konusunda, yerel yönetimlerin daha güçlü olması konusunda, bu kanunun Türkiye için daha faydalı olacağını düşünüyorum. Anayasal denetimden geçmesi de bizim için çok daha iyi ve önemli olacak. Ana Muhalefet Partisinin iddialarının Anayasaya aykırılık konusunda ne kadar gerçeklik taşıdığını hep beraber göreceğiz ifadesini kullandı.
    
     -Esed rejiminde sona yaklaşıldı-
    
     Başbakan Yardımcısı Arınç, Suriyedeki gelişmelere ilişkin bir soru üzerine de bölgeden gelen son haberlerin, Esed rejiminin sona yaklaştığını ortaya koyduğunu söyledi.
     Suriyede bir insanlık faciasının yaşandığını vurgulayan Arınç, Bu güne kadar binlerce ölü, yaralı sığınmacı, hakikaten bir insanlık trajedisini ortaya koyuyor. Türkiye, komşusu olan, 910 kilometre sınırı olan Suriye ile yakın bir bölgede yaşıyor ve orada can havliyle sığınan kadın, erkek, çocuk şu ana kadar 140 bin civarında sığınmacıya en mükemmel konteynerlerde günde 3 öğün yemek olmak üzere hizmet veriyoruz şeklinde konuştu.
     Bunun Türk milletinin hamiyet severliği olduğuna dikkati çeken Arınç, Türkiyeye sığınan herkese kucak açmak ve barındırmak mecburiyetinde olduklarını ifade etti.
     Arınç, Suriyede yaşanan bu dramın bir an önce bitmesini dilediklerini anlatarak, şunları kaydetti:
     Suriyenin bütünlüğü içinde daha demokratik bir rejim gelsin. Bu sığınmacı kardeşlerimiz de kendi memleketlerine rahatlıkla dönebilsinler. Son gelen haberler de Esed rejiminin sona yaklaşıldığını, artık çok yakın bir gelecekte Esedin bir başka ülkeye giderek ya da ülkedeki dönüşümü kabul edecek bir duruma geleceğini gösteriyor. Biz her an Suriyedeki gelişmeleri takip ediyoruz. Daha fazla kan dökülmesin, daha fazla insan ölmesin ve bu trajedi bir an evvel sonlansın diye gelişmeleri duyarlı şekilde takip ediyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç, Boluda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER