Başbakan Yardımcısı Atalay, Malatyada:

Başbakan Yardımcısı Atalay, Malatyada: özgürlüklerin artmasından en fazla terör örgütü rahatsız. Çünkü onların ellerinden kullanacakları malzemeyi alıyorsunuz -Bu dönemde siyaset kurumunun üzerindeki vesayet mekanizmalar


MALATYA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, özgürlüklerin artmasından en fazla terör örgütünün rahatsız olduğunu belirterek, Çünkü onların ellerinden kullanacakları malzemeyi alıyorsunuz dedi.
     Atalay, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatyada Şehit Pilot Gökhan Ertanın babaevini ziyaret etti.
     Basın mensuplarının alınmadığı ziyaretin ardından Reyyan Düğün Salonunda iftara katılan Atalay, yaptığı konuşmada, bugün AK Partinin kuruluşunun 11. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.
     Partilerinin iktidarının 10 yıl dönümünün de kasım ayında olacağını belirten Atalay, AK Partinin Türkiyede birliğin, bütünlüğün, kardeşliğin geliştirilmesinde bir fırsat olduğunu ifade ederek, vatanın birliğinin, bütünlüğünün çimentosu olduğunu söyledi. AK Partinin Türkiyenin her kesiminde temsil edildiğini dile getiren Atalay, partilerinin kuşatıcılığımız fazla olduğunu, her kesimden oy aldığını vurguladı. Atalay, Ülkemizin her kesimi AK Partinin şemsiyesi altında dedi.
     İktidarları boyunca hep Türkiyenin daha da büyümesi için çabaladıklarını dile getiren Atalay, insanın hayat standardını artırmak, özgürlükleri ve ülkenin birlik ve bütünlüğünü geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
     Türkiyede herkesin öz güveninin arttığını, Türkiyenin daha büyüdüğünü, güçlendiğini, zenginleştiğini kaydeden Atalay, vatandaşların ticaret, yatırım, bilim alanlarında daha üstün başarılar sergilemeye başladığını söyledi.
     Ekonominin daha güçlendiğini, vatandaşların hayat standartlarının arttığını ifade eden Atalay, insanların daha iyi yollarda yolculuk yaptıklarını, daha iyi okullarda eğitim gördüğünü, daha iyi standartlarda sağlık hizmeti aldığını anlattı.
     Siyasetin ve siyaset kurumunun güçlendiğini vurgulayan Atalay, dirayetli ve istikrarlı bir hükümet bulunduğunu, paranın güçlendiğini, pasaportun değerinin arttığını belirterek, Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın değeri eskiye göre farklılaştı. Gelişme fonksiyoneldir. Yani devlet güçlü olursa devlet büyürse bütün alanlara bu yaygınlaşır diye konuştu.
    
     -Önce insan dedik-
    
     Şeyh Edebalinin İnsanı yücelt ki devlet yücelsin sözünü hatırlatan Atalay, şunları belirtti:
     Esas olan insanın rahat yaşamasıdır. Devlet insanı rahat ve huzurlu yaşatmak içindir. Devlet insana meşakkat etmek için değildir. Eğer sen insanları mutlu yaparsan, huzurlu yaparsan devlete güveni olur sana bağlılığı daha fazla olur ve sen de devlet de güçlü olursunuz. Bu sözün özü budur. Aynı sözü Osmanlı İmparatorluğu uygulamış aslında. Adaletli olmuş. Kimsenin diliyle diniyle falan uğraşmamış. Hepsi benim vatandaşım demiş, adaletli davranmış. Onun için de imparatorluk büyük bir imparatorluk olmuş. Doğrusu biz bunun bilincindeyiz.
     AK Parti olarak hep önce insan dediklerini dile getiren Atalay, köyünde, kentinde vatandaşların iyi bir hayat yaşaması gerektiğini düşündüklerini dile getirdi. Vatandaşların bunlar adaletli, insan ayırmıyor demesini istediklerini ifade eden Atalay, artık vekillere memur atamaları ya da doktor tayinleri gibi taleplerin gelmediğini kaydetti.
    
     -Milli irade ilk defa yerini buldu-
    
     Siyaset kurumunun günümüzde güçlendiğine işaret eden Atalay, Bu dönemde siyaset kurumunun üzerindeki vesayet mekanizmaları kalktı ve siyaset kurumu milletin rehberliğinde ülke yönetimini ilk defa ele aldı. Evvelki gibi vatandaş oyunu veriyor, siyasi iktidarı belirliyor ama siyasi iktidar yönetemiyor birileri geliyor yönetimi ele alıyor. O dönemler bitti. Ve bu siyasi iktidar bunu diyor benim için esas olan milletin rehberliğidir. Hep vatandaşımızın hayatındayız ve vatandaşımızın değerleri, öngördükleri, teklifleri, talepleri bizim siyasetimizin temelini oluşturuyor. Milli irade daha ilk defa işte bu dönemde yerini buldu diyebiliriz değerlendirmesinde bulundu.
     Siyasi iktidarın önemli boyutlarından birinin çetelerle mücadele olduğunu kaydeden Atalay, şöyle devam etti:.
     Geçmişte devletin hataları olmuş. Devlet bugün kendisiyle yüzleşiyor. AK Parti, devleti kendisiyle yüzleştiriyor, geçmişiyle hesaplaştırıyor. Bugün devlet ve devlet kadroları geçmişiyle hesaplaşıyor. Geçmişte yaptığı yanlışları düzeltmeye çalışıyor. Geçmişte devlet yanlışlar yapmış. Devlet adına icraatta bulunanlar yanlışlar yapmış. İşte biz o yanlışları bugün gözden geçiriyoruz. Değişik kesimlerle devletin sorunları olmuş. Başörtülü kız kardeşimiz üniversiteye gitmek istemiş de gidemesin demişler. Kürt kardeşime anadilini kullanamazsın demiş. Alevi kardeşime de başka bir şey demiş. İşte biz bunların hepsini bugün kaldırmaya çalışıyoruz. O sorunlar devletle vatandaşları arasına mesafe koymuş. Vatandaşların devlete güveni, bağlılığı azalmış. Ve biz bugün bir anlamda restorasyon yapıyoruz. Dinini yaşamak isteyenlere diyoruz ki özgürce dinini yaşarsın. Anadilini konuşmak isteyenlere diyoruz ki özgürce anadilini konuşursun, düşüncesini ifade etmek isteyene diyoruz ki özgürce düşünceni ifade edebilirsin. Devlet bütün bütün bu farklılıklar içinde zengin, çoğulcu bir toplumu oluşturmak durumunda. AK Partinin çabası bu. Bu yanlış politikalar milletimizin arasında bir sürü sorunlar oluşturmuş. Milletimizin arasında adeta çatışmaların temelini oluşturmuş.
     Güvenlik güçlerinin imajının değiştiğini anlatan Atalay, eskiden yöneticilerin otoriter sistemin yürütücüleri olduğunu belirtti. Özgürlüklerin artmasının vatandaşın devlete olan güvenini artıracağını vurgulayan Atalay, Ama bunlardan mutlu olmayanlar var. Bu özgürlüklerin artmasından en fazla terör örgütü rahatsız. Çünkü onların ellerinden kullanacakları malzemeyi alıyorsunuz. Yüksekovanın o güzel ovasında havaalanı yapıyoruz, müteahhidin iş makinelerini yaktılar, 6 işçisini götürdüler. Yüksekovada havaalanı yapılmasını istemiyorlar, vatandaşın hayat standardını yükselmesini istemiyorlar diye konuştu.
     Atalay, Türkiye için AK Parti döneminin büyük bir şans, imkan olduğunu söyledi.
     Başbakan Yardımcısı Atalay, iftarın ardından Fırat Mahallesinde ihtiyaç sahibi bir aileyi ziyaret etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Atalay, Malatyada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER