Başbakan Yardımcısı Atalay:

Başbakan Yardımcısı Atalay: (Çözüm süreci) Biz hükümet olarak büyük bir kararlılık içerisindeyiz. Bu, yeni başlattığımız bir şey değil. 10 yıl önce iktidar olduğumuzdan beri izlediğimiz bir politika var, onun yeni bir evresidir


IĞDIR (A.A) - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecine ilişkin, Biz hükümet olarak büyük bir kararlılık içerisindeyiz. Bu, yeni başlattığımız bir şey değil. 10 yıl önce iktidar olduğumuzdan beri izlediğimiz bir politika var, onun yeni bir evresidir dedi.
     Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malkı makamında ziyaret eden Atalay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin önemine dikkati çekti.
     Yerel yönetimlerin şehirlerdeki hizmetlerin iyi yürütülmesi ve vatandaşların günlük hayatlarını rahat sürdürmesi için önemli olduğunu belirten Atalay, Belediyelerimizle ilgili hükümetimizin tutumunu hepiniz biliyorsunuz. Biz belediyeciliğe ayrı bir önem veriyoruz diye konuştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın belediye başkanlığından gelmesinin bunda etkili olduğuna işaret eden Atalay, şunları söyledi:
     Belediyelerle ilgili bütün konuları Başbakanımız savunur. Bizim dönemimizde belediye başkanlarımızın yetkileri artırıldı, kaynaklar arttırıldı. Yerel yönetimlerimize, merkezi hükümet olarak biz en büyük desteği veriyoruz. Onlardan beklentimiz de çok fazla. Çünkü vatandaşlarımızın günlük yaşantıları ve rahat etmeleri belediyelerimize bağlı. Belediyeler arasında kaynak tahsisi konusunda hiçbir ayrım gözetmedik.
     Türkiyenin geçmiş siyasi tecrübelerinde acı hatıraların ve yanlışlıkların olduğunu anlatan Atalay, İktidar ve muhalefet belediyesi ayrımları vardır. Biz AK Parti dönemlerinde bu ayrımı hiç yapmadık. Başbakanımız ilk günden itibaren Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken muhalefet belediye başkanı olduğum için bana beş kuruş göndermiyorlardı. Onun için biz o ayrımı hiç yapmayacağız dedi. Bu çerçevede hangi belediyemiz ne hak ediyorsa ondan beş kuruş kesilmez ve o mutlaka kendilerine gönderilir diye konuştu.
    
     -Bu süreçte herkese iş düşüyor-
    
     Çözüm sürecine değinen Atalay, şöyle devam etti:
     Biz hükümet olarak büyük bir kararlılık içerisindeyiz. Bu, yeni başlattığımız bir şey değil, 10 yıl önce iktidar olduğumuzdan beri izlediğimiz bir politika var, onun yeni bir evresidir. 2005te daha da hızlandı bu evre. 2008den itibaren demokratik açılım süreciyle attığımız pek çok adım var. Bunların hepsi devam ederek geldi. Bugün yine daha sistematik, kararlı bir çözüm süreci yürüyor. Bu süreçte herkese iş düşüyor. Bu sadece hükümetin ya da bir iki siyasi partinin işi değil. Ülkemizin her kesiminin desteğine ihtiyaç var.
     Başbakan Yardımcısı Atalay, ziyaretin ardından, Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.
     Atalay, burada yaptığı konuşmada, parti olarak milletin seçimlerde verdiği oyun hakkını verdiklerini ifade ederek, demokratikleşme yönünde çok önemli adımlar attıklarını söyledi.
     Özellikle ülkenin birliği, bütünlüğü konusunda çok çaba sarf ettiklerini vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:
     O ret ve inkar politikalarını bir tarafa attık. Eskiden yapılan zulümlerin hesabını yapıyoruz. Bırakın şimdilerde onları asla artık kimse yapamaz. Vatandaşlarımıza geçmişte birtakım haksızlıklar yapılmış. Kimi dini inancını yaşayamamış, kimi kendi dilini konuşamamış, kimi kendi örfünü adetini yaşayamamış. Devlet adeta vatandaşın bir kısmını iç düşman olarak görmüş. AK Parti hiç kimseyi iç düşman görmüyor. Her inanç, her etnik yapı, her dil ülkemizin bir zenginliğidir diyoruz ve hepsine sahip çıkıyoruz.
    
     -Sevgiyle yol alacağız-
    
     Türkiyede birlik ve beraberliği sağlamayı, kardeşliği pekiştirmeyi amaçladıklarını anlatan Atalay, Birilerinin eline fırsat vermeyelim. Onun için bölgedeki vatandaşların bu sürece desteği çok önemli. Biz samimiyiz diye konuştu.
     Atalay, şöyle devam etti:
     Burası, hepimizin ortak vatandaşı olduğumuz büyük bir ülke. Hepimizin huzurla yaşayacağı bir ülke. Bizim için ırklar esas değil. Bunu çözersek Türkiye daha da büyür. Hepimiz daha rahat yaşarız. Bölgemiz de kalkınır, ülkemiz de kalkınır. Ülkemizin ayığındaki bu prangayı çıkarmak için AK Parti hükümeti olarak biz her adımı attık atıyoruz, her riski alıyoruz. Ama vatandaşlarımızın, özellikle de bölgedeki vatandaşlarımızın bu konuları birbiriyle konuşması, birbiriyle paylaşması, anlatması ve bu sürece iyi destek olması lazım. Bu ülkede inşallah bu sorunlar çözülecek ve hepimiz hep birlikte daha güzel günler göreceğiz.
     Atalay, Kin ve nefretle alacağımız bir yol yok kardeşlerim. Sevgiyle yol alacağız ifadesini kullandı.
     Beşir Atalay, daha sonra, Atatürk Caddesinde esnaf ziyaretinde bulundu.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey - Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Atalay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER