Başbakan Yardımcısı Babacan:

Başbakan Yardımcısı Babacan: -Türkiyede yaşatıcı bir ortam oluşturduktan sonra İnşallah bu terör örgütünün varlığı gittikçe zorlaşacaktır. İnşallah adım adım, basamak basamak bu terör belasından ülkemizi uzaklaştıracağız -S


KARS (A.A) - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiyede yaşatıcı bir ortam oluşturduktan sonra İnşallah bu terör örgütünün varlığı gittikçe zorlaşacaktır. İnşallah adım adım, basamak basamak bu terör belasından ülkemizi uzaklaştıracağız dedi.
     Başbakan Yardımcısı Babacan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kars Valisi Ahmet Karayı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Babacan ve Akdağ, daha sonra Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen iftar programına katıldı.
     Babacan ve Akdağ, iftarın ardından Evliya Camisinde teravih namazı kıldı, Seyyid Ebul Hasan Harakani Türbesini ziyaret etti.
     Ziyaretin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Başbakan Yardımcısı Babacan ve Bakan Akdağ partililerle bir araya geldi.
     Babacan, burada yaptığı konuşmada, Türkiyede son 10 yılda her alanda gelişme yaşandığını ifade etti.
     Türkiyede siyasi ve ekonomik istikrarın bulunduğunu kaydeden Babacan, Bugün avro bölgesinde yer alan 17 ülkenin ortalama borcu milli gelirinin yüzde 90ına ulaşmış durumda. Japonyanın borcu milli gelirinin yüzde 250sine ulaşmış durumda. Gelişmiş ülkelerde çok ciddi ekonomik sıkıntılar var. Bu ülkelerin aldığı krediler sorgulanmaya başlandı. Portekiz, İzlanda ve İrlanda dışarıdan yardım alarak ayakta duruyor. İflas noktasına geldiler, dışarıdan yardım talep ettiler. Bakıyorsunuz G7 ülkesi olan İtalyada sorunlar çok derinleşti. İtalyanın kamu borcu 2 trilyon avroyu geçti. İspanyanın 900 milyar avroluk borcu var. İspanya hükümeti bankalar için 100 milyar dolar yardım talep etti dedi.
     Ülkelerin ekonomi alanında doğru politikalar uygulamadıklarını dile getiren Babacan, Biz nasıl olsa zenginiz, biz gelişmiş konumdayız, borcumuzu nasıl olsa öderiz dediler ve yıllarca arka arkaya yüksek bütçe açıkları verdiler. Borçlanarak elde ettikleri kredileri harcadılar. Suni bir refah oluşturmaya çalıştılar. Hak ettiklerinden daha yüksek bir refah yaşamaya çalıştılar ve bu onları çok kötü vurdu diye konuştu.
    
     -Suriyede maalesef bir insanlık trajedisi yaşanıyor-
    
     Suriyede yaşanan olaylarda kadın ve çocukların öldüğüne değinen Babacan, şunları kaydetti:
     Suriyede maalesef bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Irakta halen daha istikrar sağlanabilmiş değil. Her ay bakıyorsunuz Irakta birkaç bombalama eylemi yaşanıyor ve çok sayıda insan hayatını kaybediyor. Öte yandan doğudaki komşumuz İranda nükleer programları nedeniyle ciddi sorunlar var. Hem Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları hem de ABDnin kararları İranı sıkıştırıyor. Batıda ekonomik sıkıntı var. Ama Türkiye istikrar abidesi olarak yükselen bir ada konumundadır.
    
     -Terör meselesi-
    
     Türkiyedeki bu huzur ortamını çekemeyen unsurların olduğuna dikkati çeken Babacan, sözlerini şu şekilde tamamladı:
     Bu unsurlar hem içeride hem de dışarıda. Böyle bir ortamda bizim birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor. 3-5 tane teröristin bizim huzurumuzu bozmasına izin vermeyeceğiz. Türkiyede yaşatıcı bir ortam oluşturduktan sonra inşallah bu terör örgütünün varlığı gittikçe zorlaşacaktır. İnşallah adım adım, basamak basamak bu terör belasından ülkemizi uzaklaştıracağız.
    
     -Sağlık Bakanı Akdağ-
    
     Sağlık Bakanı Recep Akdağ da AK Parti çatısı altında halka hizmet verdiklerini söyledi.
     Artık gereksiz çatışmalara son verilmesi gerektiğini anlatan Akdağ, şunları kaydetti:
     Siyaset çok gereksiz bir çekişme alanıdır, geçmişten bugüne kadar. AK Partiye kadar böyle olmuştur. Biz siyaseti çekişme alanı olmaktan kurtardık Allaha şükürler olsun. Bakın tabiki parti içi rekabet olur. Herkes bir pozisyona aday olabilir. Ama 10 yıldır bu parti içinde bir rekabet unsuru olmamıştır. Çünkü bu partinin temeli sağlam kuruldu. Mayasında arıza yok. Parti ismi zikretmeyeceğim ama senede 10 defa hizip kavgası yapıyorlar. Sabahtan akşama kadar enerjilerini buna harcıyorlar. Bizim böyle bir derdimiz yok. Hizmet etmek için önümüzde büyük bir fırsat var. Son 10 yıl içinde AK Parti değil de bir başka parti, mesela Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olsaydı, ne olurduk biz. Yanardık Allah korusun. Bunu insanımıza anlatmamız lazım.
     Erzurumda iki çeşit su üretilmeye başlandığını anımsatan Akdağ, Ben batı illerinden birinde Erzurumda üretilen bir su gördüm ve onu inanın iftarda inanılmaz bir keyifle içtim. Çünkü hep oradan bize geliyordu. Suyun kaynağı olan şehirlerden, etin, sütün kaynağı olan şehirlerden bu markaların çıkması gerekir. El birliği yapacağız. Biz sadece seçim zamanı çalışan bir parti değiliz dedi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Zehra Melek Çat / Zekeriya Kaya
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Babacan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER