Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Yozgatta:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Yozgatta: -Yeni bölge hastaneleri ile sağlıktaki büyük dönüşümü inşallah hep beraber yaşayacağız. Ülkemizin 22 ilinde yeni şehir hastaneleri kurulacak -Sadece kendi ihtiyacımızı değil, muhtaç dur


YOZGAT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yeni bölge hastaneleri ile sağlıktaki büyük dönüşümü inşallah hep beraber yaşayacağız. Ülkemizin 22 ilinde yeni şehir hastaneleri kurulacak dedi.
     Bozdağ, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Kardiyoloji Yoğun Bakım ve Koroner Anjiyografi ünitelerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin sağlık alanında insanlara daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmesi noktasında yeni bir adım attıkları belirtti.
     Yozgatta Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerle ilgili ciddi yenileme, değişim ve dönüşüm çalışmaları yürüttüklerini anlatan Bozdağ, şunları söyledi:
     Sağlık alanında büyük bir değişim adımını hep beraber attık. Yeni bölge hastaneleri ile sağlıktaki büyük dönüşümü inşallah hep beraber yaşayacağız. Ülkemizin 22 ilinde yeni şehir hastaneleri kurulacak. Bu hastanelerde dünyanın en modern ve yeni teknolojileri, tecrübeli sağlık personeli ile uzmanlar bulunacak. Böylelikle insanlarımızın Ankara ya da İstanbula sağlık için yığılmaları engellenmiş olacak. Her bölgede şehir hastaneleri olacak. Ankarada, İstanbulda hangi kalitede uzman varsa, o kalitede uzmanlar olacak. Tıbbi alandaki en donanımlı malzemeler her yerde aynı olacak. Böylelikle sağlık alanındaki hizmetlerden vatandaşlarımız her yerde en iyi şekilde istifade etmiş olacak.
    
     -Sağlık alanında hastane sayımız rengarenkti-
    
     Türkiyenin sağlık alanında yıllardır yaşadığı sorunları AK Parti iktidarının çözdüğünü dile getiren Bozdağ, şöyle devam etti:
     Sağlık alanında hastane sayımız rengarenkti. Devletin hastaneleri, SSKnın hastaneleri, hava hastanesi, demir yolu hastanesi, deniz hastanesi... Bir sürü hastane var, herkes de her hastaneye gidemiyor. Bunları biz birleştirdik. Artık milletimizin her ferdi istediği hastaneye gidebiliyor. Özel hastaneye sadece zenginler gidebiliyordu, diğer insanlarımızın gitmesinin imkanı yoktu. Sosyal güvencesi olan insanlarımız dahi gidemiyordu. Ama şimdi Yozgatın köyünden, şehrinden esnafından, zengininden, fakirinden kim istiyorsa bütün vatandaşlarımız istedikleri özel hastanelere gidebiliyorlar.
     Bütün vatandaşlar için sosyal devletin eşitlikçi anlayışını hayata geçirdiklerini anlatan Bozdağ, hukuk devletinin ne olduğunu uygulamalarla gösterdiklerini vurguladı.
    
     -Herkesin ihtiyacını karşılayan bir Türkiye var-
    
     Türkiyenin kendi sağlık sorunlarını çözmesinin yanında Somali, Suriye ve Libyadan binlerce hastayı Türkiyeye getirip, tedavi ettiren ülke konumuna geldiğine işaret eden Bozdağ, şöyle konuştu:
     Sadece kendi ihtiyacımızı değil, muhtaç durumda olan herkesin ihtiyacını karşılayan bir Türkiye var. Şu anda Sudan Niyalada hastane yapıyoruz. Somalide 4 tane hastane yapıyoruz. Afganistanda hastane yapıyoruz. Gazzede, Lübnanda hastane yapıyoruz. Oralara milletimizin şefkat elini, devletimizin şefkat elini taşıyoruz. Türkiye geliştikçe, kalkındıkça imkanları ülkemizin her ilini kuşatacak. Dünyanın çaresiz insanlarının yardımına da bu imkanlarıyla koşacaktır.
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ, daha sonra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal ile AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecanın katılımıyla ünitelerin açılışını yaptı.
     Bozdağ, buradaki törenden sonra Yozgat Valiliği önünde ilçe özel idarelerine arazi aracı teslim törenine de katıldı. Vali Abdulkadir Yazıcı ile arazi aracına binen Bozdağ, özel idare yetkililerine araçların anahtarını verdi.
     Yozgat Belediyesi Spor Kulübünde sporcuları ziyaret eden Bozdağ, basına kapalı yapılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon Değerlendirme Toplantısına da katıldı.
    
     Muhabir: Özcan Güney - Ömer Sarı / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Yozgatta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER