Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Denizlide

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Denizlide "Sporun alt yapısını oluşturduğumuzda, Türkiyede başarı yakalayacağımız gibi uluslararası alanda daha başarılı olma imkanı bulacağız"


DENİZLİ (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, spora yapılan yatırımın son derece önemli olduğunu belirterek, "Sporun alt yapısını oluşturduğumuzda, Türkiyede başarı yakalayacağımız gibi uluslararası alanda daha başarılı olma imkanı bulacağız" dedi.
     Bozdağ, Denizli Belediyesi tarafından Kayıhan Mahallesinde yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzunun temel atma törenine katıldı. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, sporun son derece önemli olduğunu, hükümetin bu alana büyük yatırımlar yaptığını söyledi.
     Hükümet olarak bütün bakanlıkları icracı bakanlıklara dönüştürdüklerini kaydeden Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:
     "Gençlik ve Spor Bakanlığımız Türkiyemizin her yerinde stadyumlar, kapalı spor salonları yaparken, başka adımlar da atıyor. Hükümetimiz, eğitim ve spor açısından da son derece önemli olan, Türkiyenin bütün kentlerini üniversitelerle buluşturan adımlar attık. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Bazı illerimizde birden çok üniversite var. Belediyelerimizin bu alanlara yatırım yapması merkezi hükümetin yatırım yapması kadar önemli. Kapalı yüzme havuzunu Denizliye kazandırmak için adım atan belediye başkanına teşekkür ediyorum."
     Bozdağ, sporun alt yapısını oluşturduklarında uluslararası alanda daha başarılı sonuçların alınacağını vurgulayarak, "Denizli eğitimde çok büyük başarılar ortaya koyuyor. Üniversite, orta öğretim sınavlarında herkesin gıpta ettiği başarılar ortaya koyuyor. Sporda da daha büyük başarılar kazanacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
     Belediye Başkanı Osman Zolan da belediye tarafından yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzunun 4,7 milyon liraya mal olacağını, havuzun 15 Aralık 2013 tarihinde açılacağını kaydetti.
     Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Belediye Başkanı Zolan, havuzun temeli için ilk harcı attı.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Denizlide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER