Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgatta

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgatta -Bozdağ, Yerköy ilçesinde şehit ailesini ziyaret etti, Sekili beldesinde Karpuz Festivaline katıldı


YOZGAT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yerköy ilçesinde şehit ailesini ziyaret etti, Sekili beldesinde Karpuz Festivaline katıldı.
     Bozdağ, bayram ziyareti için geldiği Yerköy ilçesinde, Hakkarinin Çukurca ilçesindeki Geçimli Köyü Karakoluna 5 Ağustostaki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkayanın baba evini ziyaret etti.
     Bekir Bozdağ, ziyarette şehit Kamil Çelikkayanın babası Ahmet, annesi Fadime ile eşi Elif Çelikkayaya baş sağlığı diledi.
     Daha sonra AK Parti Yerköy ilçe Teşkilatını ziyaret eden Bekir Bozdağ, ilçe başkanı Ahmet Yavuz ve partililerle bayramlaştı.
     Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sekili Civarı Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Sekili Belediyesi tarafından düzenlenen Karpuz Festivaline de katıldı.
     Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, üretimin olduğu yerde tanıtımın da önemli olduğunu belirterek, Pazarın oluşması, oluşmuş pazarda payın artması için tanıtıma ihtiyaç var. Sekilide yetişen karpuz ve kavunun tadı Türkiyenin başka yerlerinde yetişen kavun ve karpuzdan daha iyi. Bu memleketin her yerini gezebilen ve oradaki tarlaları da gören biri olarak Sekilideki kavun ve karpuzun lezzetinin farkındayım dedi.
     Festivalin daha iyi olması için tavsiyelerde bulunan Bozdağ, şunları söyledi:
     İnşallah festivalde kavun ve karpuzların daha çok olduğu bir görselliğe önem verilir. Araçların üzerinde karpuz mu olur- Festival olduğunun görüntüden belli olması lazım. İkram da yapmak lazım. Bu festivale dışarıdan gelenler çok, onun için ikramı da ihmal etmeyelim. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kaymakamların ve belediyemizin katkıları var. Bunlar ortak akılla bu işi daha iyi bir noktaya taşırlarsa bundan herkes daha da istifade eder ve memnun olur.
     Bozdağ, konuşmasının ardından en büyük karpuzu yetiştiren üreticilere çeşitli hediyeler verdi.
     Festivale Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sekili Belediye Başkanı Halil Bacanak, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Sarı / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgatta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER