Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (1)

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (1) Önümüzdeki yıllarda daha çok çalışarak Türkiye ve Bayburtu ileri noktalara taşımak için yolumuza devam edeceğiz


BAYBURT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Önümüzdeki yıllarda daha çok çalışarak Türkiye ve Bayburtu ileri noktalara taşımak için yolumuza devam edeceğiz dedi.
     Bozdağ, Bayburt Belediyesini ziyaretinin ardından yürüyerek AK Parti İl Başkanlığına gitti. Bozdağ, yolda karşılaştığı 78 yaşındaki limon satıcısı Halil Kahriman ile bir süre sohbet etti. Bozdağın Başbakan Yardımcısı olduğunu söylemesi üzerine Hakikaten mi yanıtını veren Kahriman, gülüşmelere neden oldu. Bozdağ, Kahrimandan bir poşet limon alarak karşılığında 70 lira verdi.
     Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Bozdağ, burada partililere yönelik yaptığı konuşmada, teşkilatın, siyasetlerinin ana omurgası olduğunu belirterek, Bütün her şeyi teşkilatın üzerine bina ettik. Eğer AK Partinin güçlü teşkilatları olmasaydı bugün parlamentoda güçlü grubu olmazdı. Bugün hükümet AK Parti olmazdı, başkaları olurdu. Bizim bugün gerçekten bir başarımız varsa bu başarının pek çok nedeni var ama en önemlisi teşkilattır diye konuştu.
     Türkiyede, kurulduğu andan kısa bir süre sonra iktidar olan, her seçimde oyunu artırarak büyüyen başka hiçbir hareket olmadığını ifade eden Bozdağ, Dünyada belki de çok az harekete böyle bir başarı nasip olmuştur. Bu başarının altında sizin imzanız var dedi.
     Genel kongrelerini 30 Eylülde yapacaklarını kaydeden Bozdağ, şunları söyledi:
     Yeni yapılarla Türkiyede AK Parti yoluna devam edecektir. Yeni seçilecek arkadaşlarımızı zorlu maratonlar bekliyor. Çıtayı yukarılarda devir alacaksınız. Önümüzde mahalli idareler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Buralardan başarıyla çıkacağız, ardından da milletvekili seçimlerine gideceğiz. Yani bu kadro 3 tane önemli seçimi gerçekleştirecek. Ben şimdiden yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum.
     Bozdağ, 14 Ağustos 2001de kurulduklarını, bu sene 11. yılı tamamlayıp 12. yıla gireceklerini belirterek, Allahın büyük de bir lütfü, partimizin kuruluş yıl dönümü bu sene Kadir Gecesine denk geldi. Bu bizim için ayrı bir sevinç ve onurdur. Önümüzdeki yıllarda daha çok çalışarak Türkiye ve Bayburtu ileri noktalara taşımak için yolumuza devam edeceğiz diye konuştu.
     Geriye dönüp bakıldığında Türkiyede çok şeyler değiştiğini ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:
     2001 yılında kriz olmuş ve Türkiyeye her taraftan sıkıntılar hücum ediyordu. Fabrikalar kapanıyor, insanlar işinden oluyor ve yuvalar yıkılıyordu. Yangın yerinde olan Türkiyeyi hükümet bırakıp kaçıyor, seçime daha 1.5 yıl varken. Halbuki kriz zamanında krizi çözüp ondan sonra seçimlere gitmek lazım. Ama onlar güçleri yetmediği ve beceremeyeceklerini gördükleri için seçime gittiler. Seçimde vatandaşlar onların beceriksizliğini onayladı. 3 bin 500 dolar olan milli gelir 10 bin 500 dolar seviyelerine geldi. Bunlar kendiliğinden olmadı. Ne yaptı bu kadro- Harama giden yolları kapattı. Yolsuzluğu ve hırsızlığı önledi. Milletin emanetine sahip çıktı.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Burak Altunöz / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER