Başkaleden Takvaya destek

Başkaleden Takvaya destek


VAN (A.A) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) başkan adayı Necdet Takva, Başkalede esnafı ziyaret etti.
     VATSO başkanlık seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Ekonomide Değişim Hareketi Sözcüsü Takva, seçim çalışmaları kapsamında Başkaleye giderek esnaf, kurum ve basın çalışanlarını ziyaret etti.
     İlk olarak İlçe Ziraat Odası Başkanlığına geçen Takva, kısa bir zaman önce başkanlık görevine başlayan Rahmi Aşkanı tebrik etti.
     Takva, kaymakamlık yazı işleri müdürlüğü ile ilçenin kanaat önderlerinden İskender Ertuşu ziyaret ettikten sonra gazetecilere bir açıklama yaptı.
     Başkalenin önemli bir yer olduğunu belirten Takva, şöyle konuştu:
     "Başkale halkı geçmişten bugüne kadar gerek ticari alanda olsun gerekse misafirperverlikleri ile kendilerini bu coğrafyada kanıtlamış bir halktır. Ama şöyle bir gerçek var. Bu halk sınır bölgesinde olmasına rağmen halen burada bir sınır kapısının olmaması gerçekten çok olumsuz bir durumdur. Hayvancılık yeterli düzeyde değildir. Esnafı ayakta tutacak tek güç sınır ticaretinin açılması, tarım ve hayvancılığa pozitif bir ayırımcılık sağlanarak verilmesi ile karşılanacaktır."
     Çözüm süreci ile bölgenin farklı bir hava yakaladığını ifade eden Takva, "Huzurun sağlanmasıyla ekonomimizde yeni bir süreç başlayacaktır" diye konuştu.
     Takva ve beraberindeki heyet, ziyaretleri sonrası Vana hareket etti.
    
     Muhabir: Zafer Tayfur / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Başkaleden Takvaya destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER