Başkan Akaydın, yaşlıları evlerinde ziyaret etti

Başkan Akaydın, yaşlıları evlerinde ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Evde Bakım Hizmetinden yararlanan yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret etti.
     Mustafa Akaydın, eşi Günseli Akaydın ve belediye bürokratları ile Çamlıbel Mahallesinde yaşayan 74 yaşındaki alzheimer hastası Durkadın Çıralıyı evinde ziyaret etti, verilen hizmetler ve hastanın durumu hakkında bilgi aldı.
     Durkadın Çıralıyı muayene de eden Akaydın, eşi Mehmet Çıralı ile sohbet etti. Başkan Akaydın ve eşi Günseli Akaydın, daha sonra Evde Bakım Hizmetinden faydalanan bazı diğer yaşlıları da ziyaret ettiler.
     Akaydın, insan odaklı bu proje ile sosyo ekonomik yönden yoksun olan, aile desteği olmayan, öz bakımını yapamayan yaşlı ve bakıma muhtaç, engelli 3 bine yakın vatandaşın tedavisi ve bakımını ücretsiz gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Doktor ve hemşireler tarafından günde ortalama 50 ev ziyareti yapıldığını belirten Akaydın, Hastalar muayene edilerek tansiyon takibi, idrar sondası uygulaması, serum takma, enjeksiyon, tetkik için kan idrar alma, yatak yarası pansumanları gibi işlemler uygulanıyor. Görevli diş hekimi tarafından muayene edilen hastanın diş çekimi, diş taşı temizliği, dolgu gibi tedavileri evde yapılıyor. Hastaneye götürülmesi gereken bazı hastalara ambulans desteği verilirken hastane işlemlerinde de kendilerine yardımcı olunuyor dedi.
     Bu hizmetlerin yanı sıra sertifikalı 30 yaşlı bakım elemanının yaşlı ve engellilerin kişisel bakımlarını, yemek, ev temizliklerini ve alışverişlerini yaptığını anlatan Akaydın, Evde bakım hizmeti bünyesindeki teknik ekip tarafından bu vatandaşların evlerindeki elektrik, su tesisatındaki sorunları gideriliyor, elektrikli eşyanın küçük çapta onarımları da yapılıyor. Bu hizmetten bakıma muhtaç 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlar yararlanıyor diye konuştu.
     Evde bakımı gerçekleştirilen hastaların tüm bakım ve tedavilerinin ücretsiz gerçekleştirildiğini vurgulayan Akaydın, evde bakım hizmetinden yılda yaklaşık 2 bin 700 kişinin yararlandığını, projede 2 doktor, 1 diş hekimi, 4 hemşire, 2 hasta bakıcı, 2 yaşlı bakım elemanı, 5 şoför ve 30 yaşlı bakım elemanının görev aldığını kaydetti.
     Evde Bakım Hizmetinden yararlananlar ise verilen hizmetten memnun olduklarını söylediler.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başkan Akaydın, yaşlıları evlerinde ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER