Başkan Doğanerin Nizip ziyareti

Başkan Doğanerin Nizip ziyareti


GAZİANTEP (A.A) - Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (YODER) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Doğaner, Dünyada ve ülkemizde hızla değişen siyasi ve ekonomik değişimler otomotiv sektörünü olumsuz olarak etkilemektedirdedi.
     Doğaner, Nizip ilçesinde sektöre bağlı firmaları ziyaret etti ve ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, otomotiv sektörünün Türkiyenin lokomotif sektörlerinin başında geldiğini belirtti.
     Doğaner, Bunun önemini çok iyi bilen ve takip eden devlet, sektörü yakın takibi altında tutmaktadır. Ancak dünyada ve ülkemizde hızla değişen siyasi ve ekonomik değişimler otomotiv sektörünü zaman zaman olumsuz olarak etkilemektedir diye konuştu.
     2023 yılında otomotiv sektöründen 500 milyar dolarlık ihracat hedefi ile dünyanın en büyük 10 ekonomisine sahip olmaya hazırlanan Türkiyenin orta vadede yapısal atılımlarla sorunları çözümlere ulaştırıp sektördeki başarıların ve hedeflerin daha büyütülmesinin önemini belirten Doğaner, şunları dile getirdi:
     Yeni teşvik yasaları içerisinde yer olan bölgesel teşvik uygulamaları ile üçüncü ve altıncı bölgelere tanınan vergi avantajları arasında KDV istisnası, gümrük vergi muafiyetleri, vergi indirimi, sigorta pirimi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisi gibi avantajlar değerlendirildiğinde yüksek teknolojiye bağlı üretilerek otomotiv ve yan sanayisini bölgenin cazibe merkezi haline getirebilmek imkansız değildir. Bu nedenle uluslar arası kalite ve rekabet gücümüz ile önce alt yapı sonra yan sanayi üretimi ve sonrasında ise yerli üretimle kendi markamızı rahatlıkla yaratabiliriz.
     Doğaner şunları kaydetti:
     Ülke genelinde sayıları bin 300 civarında bulunan otomotiv bayileri, 4,6 milyar Amerikan doları karşılığındaki yatırımları ve 100 bin civarında personel istihdamı ile sektörün lokomotifi olmuşlardır. Ancak Milyonlarca dolarlık plazalarda satış ve satış sonrası kaliteli hizmetlerin yanı sıra kıran kırana acımasızca geçen rekabet ortamında maalesef çok cüzi kar oranıyla ayakta durmaya çalışıyorlar.
     Ülkemizde 2010 yılında 736 bin 460 adet otomotiv satıldığını söyleyen Doğaner, bu rakamın 2011 yılında 916 bin 616, 2012 yılında ise tahminlere göre 750 bin adet civarında olması beklenildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Başkan Doğanerin Nizip ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER